![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Vreau sa plec in america, de preferat e sa castig loteria, dar...
As vrea sa stiu daca am vreo sansa sa-mi gasesc un job din romania, daca cineva a facut asta sau stie cum as fi profund recunoscatoare daca imi poate da un sfat cum sa fac! Ar trebui sa spun si ce meserie am (poate e de folos): Arhitect cu specializare si in peisagistica si urbanism, sunt tanar absolvent (dar lucrez de 4 ani in domeniu) Multumesc anticipat pentru sfaturi, si bafta tuturor ce asteapta minunea de plic!!! |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
te poti angaja la o firma care lucreaza in ro si in sua sau aplici pentru viza de lucru cu oferta de lucru din sua |
|
|
|||
|
|||
|
Nu stiu daca exista un raspuns la aceasta intrebare, dar exista cateva posibilitati. 1. inscrie-te la un masterat aici apoi cand termini masteratul daca ai deja angajator ai foarte multe sanse sa ramai.
2. Viza de lucru H1B. Aceasta viza este acordata numai persoanelor cu studii superioare, iar diploma va trebui sa iti fie echivalata. Partea proasta este ca si pentru aceasta viza se face loterie, deoarece sunt 65.000 vize disponibile/an si de obicei numarul de cereri este dublu. Anul trecut datorita crizei financiare au fost numai 45.000 de cereri si toti ce au avut acte in regula au fost aprobati, printre care si eu. Cu un an in urma insa...a fost o loterie si eu nu am fost printre cei ce au fost au luat viza 3. Loteria vizelor Ce trebuie sa stii despre viata de aici este ca nu curge lapte si miere. Ma enervez cand vad persoane care s-au avantat in necunoscut apoi au venit inapoi in Romania cu coada intre picioare. Aici poti sa ai o viata frumoasa dar dureaza pana cladesti ceva si din cauza aceasta multi se intorc. Si in primul rand trebuie sa stii limba engleza sau macar spaniola(sunt state in care 50% din locuitori sunt latini) Daca nu poti face un masterat aici, sfatul meu este sa faci unul in Romania apoi sa incerci sa iti gasesti job aici. Vei avea mult mai multe sanse la angajare si salariul va fi cu aproximativ 25% mai mare. Ca sa ai sanse reale ar trebui sa vii aici pentru cateva luni si de aici sa iti cauti job. Companiile iti vor asigura zborul pentru interviu, dar nu si un zbor international. Sau puneti la punct un cv si scrisoare de intentie, iar in scrisoarea de intentie mentioneaza ca vei fi in SUA din data de.. pana la... si vei fi disponibila pentru un interviu. Ideea este ca pentru a lucra aici legal iti trebuie sponsor, iar sponsorul tau va fi compania angajatoare. Drumul e lung si anevoios, mie mi-a luat 2 ani dar nu e imposibil, doar greu |
|
|
|||
|
|||
|
Salut,
As vrea sa stiu si eu care e probabilitatea sa imi gasesc un job in New York, daca se gasesc. Momentan sunt in Miami, am venit cu work&travel si angajatorul ne-a cam dat teapa, si as vrea sa plec in nord. Va multumesc. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Bafta !
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Nu stiu sincer ce ai putea gasi aici, depinde ce vrei sa faci, si ce experienta ai. Daca tu ai experienta de 10 ani in management, nu iti trebuie neaaparat diploma de facultate sa obtii viza H1B, anii de experienta se considera ca o diploma ca sa zic asa. Deci chiar daca diploma nu ti-ar fi recunoscuta aici, anii de munca sunt. Cel mai "usor" ar fi sa lucrezi ptr o companie americana cu sediul in Ro, apoi sa ti se faca un transfer...Actele ies repede, fara probleme, iar apoi cand esti aici angajatorul poate sa aplice ptr greencardul tau. Dupa cum vezi sunt o gramada de factori care influenteaza si nimeni nu o sa iti zica da ai sanse sau nu, nu ai sanse... Cu norocul sau vointa omului nu te pui niciodata |
|
|
|||
|
|||
|
Multumesc Maria, nu despre mine era vorba ci despre o cunostinta care din cate stiu eu are cam doi ani vechime.....dar ma gandesc ca e tanara si poate sa se ridice in timp pe masura ce capata exepeienta importanta este sa gaseasca o slujba...
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Texasul ocupa 5 din cele 10 pozitii in care sunt mentionate zone geografice cu locuri de munca foarte multe, eu locuiesc in TX si pot sa zic ca nu stiu un om care sa nu aiba de lucru aici. Succes!! |
|
|
|||
|
|||
|
Ms mult, am ajuns pana la urma intr-un orasel de langa Hyannis,MA
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |