Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-24-2010, 04:18 AM
aldo1 aldo1 is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Quote:
Originally Posted by Aramis View Post
mă mai bag şi eu în seamă pe aici...
cum ziceam mai jos, pentru SSN trebuie să aplici. dacă eşti vreun barosan plin de mălai, care nu are treabă să-şi caute slujbă şi casă , adicătelea stai la hotel şi te plimbi cu limuzina cât vrea muşchii tăi, atunci e în regulă, nu ai de ce să te duci la SSA.
dacă însă eşti pe buget şi se cam uită urât la tine cei de te-au aşteptat la aeroport, că acu' se fac 2 luni şi tu tot la ei (în alea două dormitoare) stai şi mai ales dacă vreiu să eviţi să ajungi într-o astfel de situaţie (mai ales ca să nu îţi pierzi prietenii) atunci te duci la SSA de cum ai ocazia. şi în aceeaşi zi dacă se poate! de ce? simplu! chiar dacă ai ales să ţi-i se elibereze un SSN atunci când ai completat actele DS sau DSP (acu' nu-mi mai amintesc), pentru ca SSA să înceapă procedura trebuie ca ei să ştie că tu ai ajuns acilea. cum ştiu ei asta? păi ăia de la "imigration" după ce îţi termină de procesat actele (adicătelea după ce ţi-au dat GC-ul) îi anunţă şi pe ăştia de la SSA că tu, gheorghe, ai ajuns în SUA. cum ăi de la "imigration" tot funcţionari la stat sunt şi le place munca ..., stai şi aştepţi. că nu ştie stânga ce face dreapta.
(paranteză. la noi par de un exemplu, după 6 săptămâni nu primiserăm nici un welcome notice (WN pentru cunoscători). aşa că am pus mâna pe telefon şi am sunat la USCIS. ăi de acolo zic, dom'le e ok, da' noi nu vă avem în sistem. io' zic cum adică? ei zic nu ştim, e treaba ălora de la imigration. şi mă pasează la ăia. ăia zic dom'le aşa e, nu vă avem în sistem. cum măi nene zic eu, da' suntem aici! de atâta timp! iote A numberu'. ăia zic A numberu' e bun, da' dosarul dumneavoastră încă nu a fost introdus în sistem. bun zic eu şi pe când? păi zic ei peste vreo 90 de zile de acu' încolo. m-au lăsat mască! da' ce era să zic? decât "tanks" şi "gudbai"? după vreo două săptămâni, trosc! două WN una după alta. şi după aia GC-urile. şi iar două WN. aşa că le-am primit cam după 2 luni şi 2 zile. am închis paranteza)
de ce anume ai nevoie atunci când te duci să te angajezi? de GC sau de SSN? de amândouă desigur, dar deja ai GC-ul, doar că e pe hârtie şi nu pe plastic. aşa că dacă nu vrei complicaţii, cum ai ajuns te iei frumos de mânuţă şi te prezinţi la SSA. nu iei în seamă poveştile ălora că trebuie să aşteţi 11 zile sau o lună să vezi dacă nu îţi vine (SSN-ul adică) că nu poţi să aplici că faci încurcături în sistem. tu te ţii tare şi aplici pentru SSN. dacă ăla de la ghişeu face mutre ceri să stai de vorbă cu supraveghetorul lui. să vezi cum te rezolvă! (cam ceva de genul ăsta a fost la noi; la două zile după ce am sunat la USCIS au emis WN-urile). da' cum ziceam asta, doar dacă ai nevoie de muncă, casă, maşină, ID, etc. dacă nu, poţi sta să aştepţi.
Aramis ...exact asa am patit si noi (eu cu sotia)...ieri am fost la un birou mai mic de la SSA si se mira functionara aia cum am intrat noi in tara ca nu suntem nicaieri in sistem....si zicea ca trebuie sa fie ceva cu actele noastre ca nu se poate (poate se gandea ca am sarit gardul prin Mexic)...si apoi mi-a dat un numar de telefon sa sun la USCIS....bineinteles ca aia erau mai varza...

in fine...noroc ca m-am gandit sa merg la un birou SSA mai mare in Atlanta...si pentru aia era ceva normal ce mi s-a intamplat mie...mi-au zis ca se mai intampla asa cateodata ca aia de la USCIS is foarte ocupati ))))))))
Reply With Quote
Old 07-01-2010, 01:23 AM
aldo1 aldo1 is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Dupa 29 de zile exact mi-a venit si mie scrisoarea de la USCIS cu A# si case number-ul.
Am sunat la SSA si aia inca nu ma gasesc in sistem...asa ca asteptam
Reply With Quote
Old 07-01-2010, 02:54 AM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Profesor
Forumo-dependent

A# îl aveai deja ...

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 07-01-2010, 03:07 AM
aldo1 aldo1 is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Quote:
Originally Posted by Aramis View Post
A# îl aveai deja ...
pai stiu..ca doar apare pe viza...dar e frumos din partea lor ca mi-au trimis totusi o scrisoare ca sa vad ca nu au uitat de mine
Reply With Quote
Old 07-12-2010, 12:01 AM
aldo1 aldo1 is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Mi-a venit si mie SSN acuma cateva zile
Si ieri ne-au venit la amandoi green cardurile. Totul incepe sa mearga bine
Reply With Quote
Old 07-22-2010, 05:02 AM
radubv radubv is offline
Junior Member
Bobocel

Pana la urma, dupa 2 saptamani de la intrarea in US, 5 vizite la SSA si mari rugaminti si explicatii ca daca nu primesc SSN nu pot sa incep munca mi-au primit aplicatia si a doua zi aveam SSN. Cardul l-am primit dupa inca o saptamana.

Pe de alta parte am inteles ca nu toti angajatorii solicita SSN (adica poti sa incepi si sa aduci SSN-ul dupa o vreme).

Asta a fost la SSA-ul din West Chester. Poate ca la altul mi-ar fi primit aplicatia imediat.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules