![]() |
|
|
|||
|
|||
|
salutare
incerc si eu sa mi obtin un license de electrician pe baza studiilor si a experientei din ro(sunt acceptat in statul in care locuiesc), am intampinat ceva greutati in completarea "electrical experience verification", stiu ca tb sa l trimit in ro, dar tb sa le spun cum sa l completeze, cum sa mi imparta orele pe categorii(aici nu prea inteleg cum ar tb).Daca careva dintre voi a mai completat asa ceva v as fi recunoscator ptr un sfat bun. multumesc |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
salut, thk ptr informatii, sunt in oregon, vreau sa aplic ptr journeyman. Stiu ca am de trecut examenul care nu i chear usor, dar ptr asta tb sa mi fac aplicatia ca sa fiu acceptat. Nu as vrea sa mai trec prin programul lor de "apprentice"de 4 ani, am lucrat in Ro multi ani ca electrician si am ceva experienta si aici in oregon, dar vreau sa am si un license ca fara asa ceva nu prea ai multe sanse aici.Daca stii unde pot gasi informatii ptr completarea formularului "Electrical Experience Verification" ti as fi recunoscator. Thk
|
|
|
||||
|
||||
|
Sal si scuze de intarziere dar timpul asta ne omoara, oricum in Oregon nu e chiar asa de greu ( in general ) sa obtii licenta, partea cu sa faci scoala de aprentice e un pic mai delicata, nimeni nu vrea sa astepte 4 ani pt licenta si mai este ca IBEW in majoritatea statelor are limita de varsta pt a te trimite la scoala. In cazul meu am depasit oricum limita asta. Acuma in oregon dupa cum is sigur ca stii ai nevoie de 8000 de ore semnate de un juorneyman , asum ca nu ai. Partea buna e ca ai lucrat in romania, e deajuns sa ai o firma de acolo care sa-ti scrie o scrisoare notariata unde sa specifice ca ai lucrat cel putin 4 ani la ei si sa specifice in ce anume, adica tot cu ce ai lucrat motoare, high/low voltage, controls, residential,comercial tot; cu cat mai multe specifica cu atat mai bine. Asta e oarecum un avantaj care il avem ca nu trebuie sa mai treci prin scoala de aprentice
Chestia cu boardul de examinare e sa i suni pana gasesti pe cineva care e dispus sa te ajute , asa a fost si in cazul meu si al nevestei mele. Daca vrei informatii despre nec poti sa imi scrii la harangus.alex@yahoo.com si incerc sa iti raspund, daca eu nu stiu sigur gasesc pe cineva. In final se poate sa te accepte in examen si fara 4 ani de aprentice doar ca trebuie sa aduni cat mai multe acte doveditoare care sa ateste ca ai lucrat ca electrician si ca ai o alta forma de educatie in domeniu. Iti urez succes.
|
|||
|
|||
|
sal, multumesc ptr informatii, am lucrat ca electrician multi ani in romania, pot sa mi aduc ore de la mai multe firme, are cine sa mi semneze . Problema mea este ca tb sa le spun in romania cum sa mi sa mi imparta orele pe categorii ptr a corespunde cerintelor de aici.Stii cum e in ro, ca electrician am lucrat de toate in domeniul electric, fara ca cineva sa mi contabilizeze orele "ca atatea am pe residential etc".Din cate am inteles, aici tb orele pe mai multe subcategorii, nu este suficient spre exemplu residential 2000 ore. Daca ai cunostinta cum se completeaza formularul "Work experience verification" ti as fi recunoscator ptr ajutor. Ma poti contacta pe mychael68@yahoo.com. Thanks
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
pai tocmai asta i problema, nu stiu cum tb completata ficare hartie ptr fiecare specialitate ptr a fi acceptata experienta din ro.
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Ai reusit sa obtii ceva informatii aditionale despre cum se poate aduce "electrical experience verification" din romania ? Sunt si eu interesat .. daca ai ceva informatii suplimentare. Thanks |
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|