Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Vreau sa imi construiesc propriul Business.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-30-2007, 09:26 AM
sorin_a68's Avatar
sorin_a68 sorin_a68 is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Ok
Thanks Claudia ...
Cand am lansat intrebarea ma gandeam ...mai concret la un fost coleg de job ... de cand eram prin RO ... locuieste in Portland, Oregon. Apoi am vazut la ProTv Int. .. un reportaj despre comunitatea de romanii din Portland .. si m-a frapat faptul ca foarte multi romani acolo au acelasi tip de afacere .. case de batrani. De fapt se explica .. ca romanii detin "suprematia" in acest business.
Intrebarea a venit firesc pentru mine ... sa fie asta noul .." El Dorado al Americii " ..
Dar uite ca mi-ai dat o idee geniala ... "laborator de patiserie in subsolul casei" .. sotia mea a lucrat ca patrsy cook in ultimi 7 ani in Spania. .....

Referitor la "finante" ... e o regula universal valabila ... aici in Spania se aplica acelasi principiu :
"daca li se pare prea putin, zic ca de ce mai stai acolo/nu esti in stare/numai atat te duce capul; daca li se pare mult, te invidiaza/te barfesc/dar oare nu mai sta si altceva in spatele succesului tau?"
Minciunile si cifrele umflate sunt la mare moda ..cand e vorba de asa ceva.

Bafta
Reply With Quote
Old 03-30-2007, 03:13 PM
Claudia Claudia is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by sorin_a68 View Post
Ok

Dar uite ca mi-ai dat o idee geniala ...

ai vazut?! bine ca te duci la portland... (sau nu te duci acolo?)

da' tot nu mi-ai zis ce ai face in asemenea caz, cum ti-am zis ca povestea unul cum si-a deschis el restaurant in alaska si altu' a zis dupa o vreme de replici ca si el merge in orasul ala sa deschida si el un restaurant...

sa mai dau idei... sa nu mai dau...
Old 03-30-2007, 04:31 PM
sorin_a68's Avatar
sorin_a68 sorin_a68 is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Amicul meu sta in Portland ...
nu intentionez sa ma duc acolo ... momentan !!

referitor la
"da' tot nu mi-ai zis ce ai face in asemenea caz, cum ti-am zis ca povestea unul cum si-a deschis el restaurant in alaska si altu' a zis dupa o vreme de replici ca si el merge in orasul ala sa deschida si el un restaurant... "

Personal .. daca as fi in locul celui cu informatiile ... chiar m-as bucura .. la urma urmei este o tara libera ... concurenta face bine. In experienta mea ca emigrant in Europa ... m-am straduit sa ajut multi romani ... iat informatiile oferite de mine comunitatii de romani de aici ... cred ca a jutat la ceva. Am creat un ONG in care sunt vicepresedinte pe Spania si presedinte pe zona levante...(nu ca ar fi un motiv de lauda), cu bani si mijloace proprii am infintat un ziar (care din lipsa de colaborare a conationalilor a "murit" putin timp dupa nastere), am participat la actiuni voluntare cu ONG-urile spaniole in chestiuni legate de emigratie, sunt membru in diferite forumuri la nivel diferite nivele ..... http://organizatia-romanilor-levante.iespana.es, www.transilvania.org.es....................deci cu alte cuvinte m-am implicat fara nici un venit (subliniez fara nici un beneficiu material), in activitati asemanatoare celei descrise de tine ...
Sunt multi pe strada care dupa ce le-am intins o mana de ajutor ... si au razbit cate ceva .. nici nu ma mai saluta (nu numai pe mine) .. si pentru aia nu am complexe sau mustrari. Am ceva neamuri aici care au fost in galeata si acum nici nu-mi mai raspund la telefon ... mai ales de cand au aflat de viza in USA.
Eu nu incerc sa schimb omul .. ... incerc sa il inteleg.
Bafta !!
Reply With Quote
Old 03-30-2007, 05:58 PM
Profesor
Forumo-dependent

hei Sorin,
glumeam cu restaurantul... eram doar putin curioasa cum vezi lucrurile, atata tot... cum vad lucrurile americanii, stiu... daca-ti zic si tie, poate nu ma crezi. personal, nu am nici casa de batrani, nici restaurant. daca aveam, iti scriam pe pm cam cat mi-a trebuit sa deschid asa ceva, la capacitatea x.
si eu am fost implicata 5 ani intr-un ONG; non-profitul e una si businessul e alta

as mai fi curioasa sa-mi spui cum vezi lucrurile peste cativa ani aici si cati au fost bucurosi sa formeze un concurent in tine; cine stie poate mai vorbim si peste ani despre asta

uite si un NGO american:

www.score.org
aici mergem pentru consultanta gratuita, nu la un businessman american

si o buna sursa de informare, pentru business
www.work.com
Old 11-18-2008, 05:20 PM
RainHawk's Avatar
RainHawk RainHawk is offline
Profesor
Forumo-dependent

Imi puteti spune si mie va rog, de ce imi trebuie un Registered Agent atunci cand fac o firma? Ca tot citesc pe net dar inca mi-e neclar. Am inteles ca el te reprezinta sau ceva in genul asta. Bine, informatia se refera la companii infiintate de straini pe teritoriul US.

Poate ar trebui sa diversificam putin subforumul ca sa vedem concret primii pasi, cel putin eu sunt foarte interesat dar ma uit precum Milka la poarta noua.
Old 11-25-2009, 04:30 PM
devaro devaro is offline
Forumar fidel
Aspirant

Depinde de stat si depinde de ce tip de companie...
Registered agent poti sa fii chiar tu sau o alta persoana care este rzident in statul respectiv ,capabil sa primeasca (si sa te anunte ) posta oficiala.
Ideea este ca daca tu esti rezident in New York si iti deschizi o companie in Florida trebuie sa ai un agent rezident in Florida ,cu o adresa de FL.Cred ca daca insa ai si o cas in FL ,sau inchiriezi un oficiu (nu PO Box) poti sa te reprezinti singur.Cuvintul cheie este cred.Deci verifica inainte.
Reply With Quote
Old 07-02-2010, 08:15 PM
zarafu zarafu is offline
Junior Member
Bobocel

Default job vs business

Asa cum spuneam si prin alte mesaje, capacitatea celor cu curaj de a taia drumul propriu e de admirat. Ma refer la cei cu business cu rata de risc mare dar si profit pe masura - nu de o taraba cu limonada la festivalul pepenilor sau ca mine cu servicii care presupun o lume pe care nu voi pune mana niciodata (fiind virtuala).

Si pentru ca nu sunt nici cel mai invatat si nici cel mai de seama, va cer sfatul in anumite privinte:

Am deja o mica afacere in Romania dupa multi ani de profesat ca angajat, alti ani ca detinator de firma cu specific "dezvoltare internet", iar in ultima vreme, datorita conditiilor economice m-am restrans la o organizatie profesionala: Academia de internet - care pe langa serviciile de scolarizare ofera si servicii prestate intr-o varianta mai redusa in comparatie cu un SRL. Intrebarile sunt legate oarecum si de apropiata posibilitate de a ne stabili in US (cu familia).
Intrebari:

1. Sa pastrez afacerea din Romania? (avand in vedere ca majoritatea activitatilor se desfasoara in mediul virtual).
- unii spun da pentru ca ar fi niste bani bine-veniti fara prea mult efort; insa avand in vedere ca nu vom mai fi acolo va trebui sa incredintez cuiva partea de "hartogarie" iar banii incasati in momentul transferului sufera din cauza comisioanelor.
- altii spun ca nu pentru ca orice afacere nesupravecgheata iti poate aduce mai multe pagube decat beneficii (desi in cazul asta controlul ar fi total - panourile de lucru si intreg arsenalul de lucru ar putea fi mutat si in Ciocarlia de Jos - daca ar fi semnal wireless).

2. Cat de bine s-ar plia acest model de business in US? (intrebarea e stupida, stiu ca depinde de calitatea serviciilor oferite si mai ales de puterea de absorbtie a intreprinzatorului, insa, vreau cateva semnale din partea voastra). - de exemplu, in marile orase (New York, Chicago, San Francisco) ar fi bine primita si ar fi cereri si la scolarizare si la servicii insa acolo, costurile instalarii, si mai ales a vietuirii propriu-zise sunt mai mari.
- noi pregatim si dorim sa locuim intr-un loc ferit de galagia metropolelor, (undeva in padurile salbatice si linistite ale Pennsylvaniei) unde si viata e mai ieftina si e ce ne dorim ca locatie (am fost deja de cateva ori si acolo) insa unde contactul cu clientii ar putea fi la fel ca si in Romania (doar virtual).

3. Te poti ocupa singur de "accounting"?
- Majoritatea imi spun ca nu. E bine sa ai pe cineva "inradacinat" in legislatie. N-am de gand sa uit nicio chitanta la plata impozitului insa sfatul asta venit de la toti denota ca poti gresi prin omisiune sau necunoastere iar asta ar fi un mare pacat pentru un cutezator de ocazie ca mine.
- Altii spun ca da "daca te pricepi" - in cazul nostru nu e nici foarte complicat si nici foarte mult de lucru (nu exista intrari si iesiri atat de multe ca la o firma de constructii - de exemplu).

Multumesc!
Bafta celor cu afaceri dar si celor care incearca pentru prima data!
Reply With Quote
Old 07-03-2010, 07:28 AM
RainHawk's Avatar
RainHawk RainHawk is offline
Profesor
Forumo-dependent

Salut, ai cateva avantaje si dezavantaje, numai tu le poti pune balanta si sa tragi linie:

La intrebarea 1:

Avantaj aparent: Daca pastrezi firma in Ro, poti pastra si clientii romani existenti mai usor. Poate unora li se va parea complicat sa lucreze cu firme din afara, si mai ales din US.

Dezavantaje: "Hatogaria" enorma, contabilitatea, comisioane la transfer bani, mediul de afaceri prost, Garda Financiara , TVA, taxe si impozite, restul il cunosti.

La intrebarea 2 nu ma pronunt intrucat nu cunosc.

La intrebarea 3: as incerca la inceput cu un contabil cu experienta dar asta inseamna ceva costuri in plus.
Old 08-15-2010, 01:51 AM
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by sorin_a68 View Post
referitor la
"da' tot nu mi-ai zis ce ai face in asemenea caz, cum ti-am zis ca povestea unul cum si-a deschis el restaurant in alaska si altu' a zis dupa o vreme de replici ca si el merge in orasul ala sa deschida si el un restaurant... "
Personal .. daca as fi in locul celui cu informatiile ... chiar m-as bucura .. la urma urmei este o tara libera ... concurenta face bine.
Quote:
Originally Posted by Claudia View Post
as mai fi curioasa sa-mi spui cum vezi lucrurile peste cativa ani aici si cati au fost bucurosi sa formeze un concurent in tine; cine stie poate mai vorbim si peste ani despre asta

din cand in cand mi-am mai amintit de tine si subiectul asta si uite ca au trecut cativa ani... (!)
as repeta intrebarea, dar sa fii sincer-sincer
te-a invatat vreun businessman american businessul, s-a bucurat sa formeze un concurent in tine?
stiu ca mai intri pe aici, daca raspunzi => mersi

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules