View Full Version : Bagaje - dimensiuni si ce fel?
Shrek
10-29-2004, 09:47 PM
Am cautat pe forum si nu am gasit unde se afla informatia despre greutatea maxima permisa la bagajele pt. cala si la cele de mina pentru fiecare persoana. Poate ca am scris eu aiurea la cautare (greutate bagaj, bagaj permis, etc.). Poate cineva sa-mi spuna care este aceasta greutate maxima/persoana si care sint dimensiunile permise ale bagajelor la plecarea definitiva din tara?
Multumesc.
Shrek
10-29-2004, 10:33 PM
Adica avem voie cite 2 valize a 32 kg de persoana in cala si cite 1 valijoara de 10 kg de persoana ca bagaj de mina?! Sper ca am inteles corect!
Multumesc, Duduca!
Taylor
10-30-2004, 04:08 PM
Pentru siguranta intreaba la agentia de voiaj in momentul cumpararii bileletelor. Pot sa existe limitari daca ai mai multe escale...
Drum bun,
:good:
Virag
10-30-2004, 09:09 PM
Cu o obiectie
Saptamana trecuta am dat pe la agentie, care m-a consiliat asupra rutelor si tarifelor. Eu cautam si pretul biletelor pentru "infant" (copil sub 2 ani). Acesta s-a dovedit foarte mic pentru toate ofertele, comparativ cu pretul intreg.
Unica chestie e ca pentru acest tarif sunt asigurate doar cele 10 kg de bagaje de mana. Adica fara cele 2x32 kg bagaje de cala.
Be aware !
MihaiL
10-31-2004, 03:37 AM
Utila info Virag, multumim. Oricum fiind 3, chiar nici nu stiu ce o sa punem in 74 +74 +10 kg... ca doar nu ne-om lua toata bucataria. :lol:
O sa vezi tu ca atunci nu o sa stii ce sa lasi acasa.
Eu am umplut valizele mari si dupa ce le-am cantarit am inceput sa scoatem din ele ca am pus prea multe. Nu stiam la ce sa renuntam.
Am gasit unele foarte mari la Carrefour in Bucuresti. Nu au fost foarte rezistente la maner, dar erau uriase. Daca aveam voie bagam si 50 kg in ele.
Acelasi lucru l-am patit si noi - am avut niste bagaje imense, pe care cand le-am cantarit la final ne-am trezit ca au 37 - 40 kile fiecare. Si am inceput sa negociem .... care pe care, pentru ca nici unul din noi nu vroia sa renunte la lucruri. Pana la urma am ajuns la o greutate rezonabila - am depasit totalul cu vreo 3 kg dar nu le-a luat in considerare la aeroport.
Noua ne era teama ca ne vor pune sa le platim, dar am scapat cu bine.
Sid, cred ca erau aceleasi valize pe care le-ai cumparat si tu, ca si la noi a cedat un maner.
Miki03
11-02-2004, 09:36 PM
Nu investiti bani in geamantane "de firma" sau cu "n" accesorii,pentru ca veti avea surpriza ca,la sosire,sa le gasiti facute praf ! Noi,din 6 valize echipate cu manere si role nu mai avem nici una intreaga sau pe care s-o poti "scoate in lume" fara sa-ti fie jena... :datlacap:
Cat despre sacosele de rafie,nu radeti,Valentin are dreptate,am vazut destui pe aeroport carand de asa ceva-se pare ca-si merita banii(putini) si faima (multa). :good:
Shrek
11-02-2004, 10:04 PM
Si totusi, sacosele de rafie nu se pot rupe, incarcate fiind si minuite cu "mare finete" la escale?! Cit de rezistente pot fi?
Duduka
11-02-2004, 10:35 PM
Si totusi, sacosele de rafie nu se pot rupe, incarcate fiind si minuite cu "mare finete" la escale?! Cit de rezistente pot fi?
Sunt, sunt...le-au facut "rodajul" rusoaicele prin pietele romanesti, burdusite, tarate pe strazi sau drumuri de tara, sus-jos in tren si autobuz, pe post de masa si pat. :bis:
Am vazut si eu ca se poarta prin aerogari, grija mea pentru sacosa de rafie a vecinului e cum rezista lamei sau cutitului hamalului roman care pune mana pe ea/in ea. :nustiu: Din punctul asta de vedere mi se par foarte "vulnerabile".
Un sfat pentru valize. Nu luati valize uriase! Daca le veti umple, veti depasi mult greutatea admisa(numai daca nu puneti perne de puf sau vata in ele), daca puneti greutatea acceptata, vor arata foarte "supte" si lucrurile dinauntru vor zbura dintr-o parte in alta. :dans: Imi imagienz ca-s si mai scumpe decat valizele medii.
Shaguna
11-02-2004, 11:07 PM
Solutia perfecta: sacose din rafie, impachetate pe aeroport in folie de plastic.
Drum bun!
Caius
11-03-2004, 11:23 AM
Solutia perfecta: sacose din rafie, impachetate pe aeroport in folie de plastic.
Cum se poate realiza acest lucru? E un loc special amenajat sau cu mana ta le invelesti cu folie de plastic? Nu ma ajuta imaginatia acum sa imi pot da seama.
Miersi !!
Shaguna
11-03-2004, 11:40 AM
Pe mine m-a interpelat unul din angajatii aeroportului dupa ce am trecut cu bagajele de punctul de control cu raze X, insa l-am refuzat politicos.
Poate te lamureste cineva care a folosit aceasta metoda.
Succes!
Alex_andru
11-03-2004, 02:26 PM
In aeroport exista o astfel de masinarie de impachetat bagajele in folie de plastic, amplasata chiar dupa chek in.
Nu-mi aduc aminte cu exactitate pretul, parca undeva in jur de 200.000lei/bagaj[/quote]
Catalin
11-03-2004, 02:32 PM
In Bucuresti pe aeroport acum 4 zile pretul de impachetat o valiza:120000lei.Eu sunt multumit cum am ajuns cu valizele.
Shrek
11-03-2004, 03:50 PM
Impachetat valize normale sau sacose din rafie?!
Catalin
11-03-2004, 05:00 PM
Valize normale:6 buc.Le-am impachetat pentru ca le-am luat de noi.
SorinTgM
11-04-2004, 07:12 AM
Care sa fie scopul acestei impachetari a valizei, masura impotriva furtului sau deschiderii accidentale a ei ??? :nustiu:
S_orin
11-04-2004, 07:30 AM
Motivul este pentru a o proteja, pt ca in momentul incarcarii lor in avion nu sunt supuse la un tratament tocmai placut la vedere. Cineva spunea cum a asistat la o astfel de incarcare a bagajelor de pe geamul din avion ... si l-a cam durut inima!!!!
Shaguna
11-04-2004, 11:56 AM
Si asta nu ar fi nimic... insa se mai manipuleaza de cel putin 4 ori !
1. descarcare din avion pe aeroportul de escala
2. incarcare in avionul transatlantic.
3. descarcare pe aeroportul de "intrare" in US
4. incarcare pe banda rulanta.
Valerie
11-11-2004, 08:22 PM
am dat cautare pe google :bagaje, aeroport, si iata ce am gasit la:
www.tarom.ro/romana/browse.html/termeni
CONDI�II DE TRANSPORT C�l�toriile aeriene se efectueaz� �n conformitate cu reglement�rile interna�ionale referitoare la condi�iile generale de transport aerian al pasagerilor �i bagajelor, precum �i �n baza condi�iilor de transport �nscrise pe biletele de avion.
ORE DE DECOLARE / ATERIZARE Orele de decolare / aterizare pot fi modificate f�r� o �nstiin�are prealabil�. �n consecin��, pasagerii sunt ruga�i s� verifice aceste date �nainte de a-�i face rezervarea.
REZERVAREA LOCURILOR Rezervarea poate fi facut� la agen�iile companiilor aeriene sau la agen�iile de turism.Dac� la rubrica “Reservation Status” apare codul “OK”, locul este confirmat ferm.�n cazul �n care este trecut codul “RQ”, confirmarea locului cerut nu a fost �nca posibil�.
RECONFIRMAREA REZERV�RII Dac� �ntrerupe�i c�l�toria �ntr-un punct pentru o perioad� mai mare de 72 de ore, v� rug�m s� reconfirma�i sau s� anula�i rezervarea �n cazul �n care nu mai c�l�tori�i. Pute�i reconfirma contact�nd orice birou al companiei pe care ave�i rezervarea. Rezervarea dumneavoastr� se va anula automat dac� nu efectua�i reconfirmarea �n intervalul indicat.
ANULAREA REZERV�RII Dac� se am�n� sau se anuleaz� c�l�toria, rezervarea trebuie anulat� cu cel pu�in 48 de ore �naintea plec�rii pentru zborurile europene �i cu cel pu�in 72 de ore pentru celelalte zboruri. Dac� nu reu�i�i s� efectua�i reconfirmarea, rezervarea dumneavoastr� va fi anulat�.
�NTRERUPEREA C�L�TORIEI �n mod normal, se pot face �ntreruperi ale c�l�toriei �n orice punct de pe rut� dac� �ntreruperile au fost indicate pe bilet. C�l�toria trebuie s� se efectueze �n limita perioadei de valabilitate a biletului.
NU PUTE�I TRANSPORTA �N CABINA DE PASAGERI Arme de foc, obiecte ascu�ite sau t�ioase. Ele vor fi re�inute la controlul de securitate.
BAGAJUL DE CAL� V� recomand�m ca bagajul dumneavoastr� trasportat �n cala avionului s� fie din material rezistent, prev�zut cu incuietori �i etichetat cu numele dumneavoastr�, at�t �n exterior c�t �i �n interior.
NU PUTE�I TRANSPORTA LA BORDUL AERONAVEI Din motive de siguran��, articolele men�ionate mai jos nu vor fi transportate �n bagajul dumneavoastr�:
-explozivi, muni�ii, artificii;
-materiale iritante sau ofensive;
- gaze comprimate (ex: butan, oxigen, propan);
-materiale corozive (ex: acizi, produse alcaline, acumulatori, mercur);
-lichide �i solide inflamabile (ex: aceton�, gaze lichefiate, alcool industrial, chibrituri);
-materiale magnetice, otr�vuri (ex: arsenic, cianuri, insecticide);
-materiale radioactive;
-materiale oxidante (ex: decoloran�i, nitra�i, peroxizi);
-este interzis a se transporta arme ofensive �n cabina de pasageri.
Urm�toarele articole pot fi transportate de pasager f�r� acordul prealabil al transportatorului: medicamente �i articole de cosmetic� �n cantit��i mici, necesare pasagerului pe durata c�l�toriei, cum ar fi spray-ul pentru p�r, parfum �i medicamente con�in�nd alcool.
ATEN�IE! Transportul de materiale primejdioase �n bagaje la bordul avioanelor este ilegal, vinova�ii fiind pasibili de �nchisoare sau amenzi.
BAGAJUL DE M�N� Pentru confortul �i siguran�a dumneavoastr�, limita�i-v� la un singur bagaj de m�n�. Dimensiunile totale ale bgajului de m�n� (lungime + la�ime + �n�l�ime) nu trebuie s� dep�seasc� 115cm, greutate maxim� 10 kg. Nu se recomand� transportul �n bagajul de cal� a urm�toarelor articole: medicamente, bijuterii, documente oficiale sau alte valori. Din motive de securitate, nu accepta�i bagaje apar�in�nd altui pasager.
PREZENTAREA PASAGERILOR PENTRU EFECTUAREA C�L�TORIEI
Pasagerilor li se recomand� s� se prezinte la aeroport cu minimum 1,30h, �nainte de ora indicat� pe bilet.
Nici o decolare nu poate fi am�nat� din cauza �nt�rzierii pasagerilor.
Se anuleaz� rezervarea locurilor pasagerilor care nu se prezint� la aeroport la ora indicat�, transportatorul av�nd posibilitatea de a dispune de aceste locuri �n interesul s�u.
FORMALIT��I PRIVIND PA�APOARTE, VIZE, CERTIFICATE DE S�N�TATE
Compania TAROM nu �i asum� nici o responsabilitate pentru pasagerii cu documente de transport necorespunz�toare.Un pasager nu poate fi acceptat la transport f�r� documentele �i formalit��ile necesare �n �ara de intrare, tranzit �i ie�ire (pa�apoarte, vize, certificate de s�n�tate etc.)
TARIFE Tarifele se refer� numai la transportul �ntre aeroportul de plecare �i aeroportul de destina�ie, conform rutei indicate de transportator �i nu include taxele �i costul transportului terestru.
�n anumite condi�ii se pot aplica tarife reduse, cum este cazul celor pentru c�l�toriile �n grup, de tineret etc. Copiii (p�n� la 12 ani) beneficiaz� de tarife speciale, aplicabile �n func�ie de v�rst� �i de modul cum c�l�toresc: singuri sau �nso�i�i de un adult.
Copiii sub 2 ani care nu ocup� un loc individual �i sunt �nso�i�i de un adult, beneficiaz�, �n general, de o reducere de 90% din tariful pentru adult.
Copiii �ntre 2 �i 12 ani, precum �i copiii sub 2 ani care ocup� locuri individuale, beneficiaz� de reduceri din tariful de adult, �n func�ie de prevederile tarifelor aplicabile.
Dac� mai mul�i copii sub 2 ani sunt �nso�i�i de o singur� persoan� care a pl�tit tariful, numai un singur copil beneficiaz� de reducere de 90%, ceilal�i copii benficiind de reducerea perceput� la copiii cu v�rsta �ntre 2 �i 12 ani, chiar dac� nu ocup� locuri individuale.
BAGAJE ADMISE GRATUIT LA TRANSPORT
BAGAJUL DE CAL�
1.Pentru c�l�toriile spre/dinspre S.U.A./ CANADA
Clasa Business: 2 piese, av�nd fiecare suma celor trei dimensiuni (L+l+h) de maximum 158 cm (62 inches).
Clasa Economic: 2 piese, av�nd suma total� a dimensiunilor (L+l+h) de maximum 273 cm (107 inches), suma dimensiunilor pentru fiecare pies� nedep�ind 158 cm (62 inches).
Greutatea maxim� admis� pentru fiecare bagaj nu trebuie sa dep�seasc� 32 kg.
Bagajele �n plus fa�� de cele admise la transport, precum �i cele care dep�esc limitele de dimensiuni sau de greutate men�ionate mai sus vor fi taxate ca excedent de bagaj.
Pentru copiii mici, pl�titori a 10% din tariful aplicabil, se admite un bagaj av�nd suma celor trei dimensiuni de maximum 115 cm (45 inches) plus un c�rucior rabatabil.
2.Pentru c�l�torii spre/dinspre alte puncte dec�t S.U.A/CANADA
Pentru pasagerii pl�titori ai tarifelor de clasa Business - 40kg, iar pentru pasagerii pl�titori ai clasei Economice (Turistice) - 25kg, inclusiv bagajul de m�n�.
Copiilor mici, pl�titori a 10% din tariful aplicabil, li se admite transportul a 10 kg de bagaj, plus un c�rucior rabatabil.
ANIMALE DE COMPANIE Transportul animalelor de companie se face obligatoriu �n cu�ti. Pentru a putea p�r�si �ara, animalele trebuie s� aib� un certificat sanitar-veterinar de �nso�ire. �n cabin� se pot transporta animalele domestice a c�ror greutate �nsumat� cu cea a cu�tii nu dep�e�te 5kg. Pentru buna desf�urare a zborului, pasagerii sunt ruga�i s� nu scoat� animalele din cu�c� �n timpul zborului. Animalele mai mari se transport� �n cala de bagaje, �n locuri special amenajate. Trebuie facut� o rezervare normal� pentru animale, iar cutiile �n care vor fi transportate trebuie s� fie speciale. TAROM poate pune la dispozi�ie aceste cu�ti standard, contra cost.
FUMATUL Fumatul este interzis pe toate cursele interne �i externe ale companiei TAROM. V� rug�m s� respecta�i regulile de siguran�� care interzic fumatul la toalet�.
DISPOZITIVE ELECTRONICE LA BORD La bordul aeronavelor sunt interzise acele instrumente electronice ce pot intra �n interferen�� cu echipamentele electronice de la bord. Aparatele electrice de ras, sistemele de reproducere analogic� a sunetului �i laptop-urile pot fi folosite doar cu aprobarea echipajului. Telefoanele mobile vor fi �nchise.
Departamentul Cargo TAROM ofer� servicii de transport m�rfuri pe calea aerului at�t pentru persoane fizice c�t �i pentru persoane juridice.
Situat �n cadrul Aeroportului Interna�ional Otopeni, Departamentul Cargo a �ncheiat contracte de colaborare cu companii aeriene renumite precum: American Airlines, Virgin Atlantic, Aer Lingus, EVA Airways, China Airlines, Air Canada, �n vederea extinderii capacit��ii �i acoperirii re�elei la nivel interna�ional.
Departamentul CARGO asigur� solu�ii flexibile, performante, corespunz�toare cerin�elor specifice fiec�rui client �i posibilitatea de adaptare a acestora fluctua�iilor pie�ei.
Personalul Departamentului CARGO num�r� 120 de angaja�i form�nd o echip� care, prin competen�� �i spirit de responsabilitate reu�e�te s� asigure standardul ridicat al serviciilor furnizate.
Suprafa�a total� a magaziei CARGO m�soar� 19 000 metri p�tra�i �i are o capacitate de 15 000 de tone pe an, av�nd acces direct la pista aeroportului.
Printre serviciile prestate de personalul Departamentului Cargo se num�r�:
- transport cargo pe calea aerului prin intermediul unei re�ele de agen�i de v�nz�ri;
- derularea �i intermedierea opera�iunilor cargo;
- transport �i depozitare cargo.
Pentru detalii suplimentare v� rug�m s� ne contacta�i la:
TAROM CARGO
Aeroportul Interna�ional Bucure�ti - Otopeni, km. 16,5
Telefon: 402-1-2041396 ; Fax: 402-1-2305028; Program de lucru: 08:00 - 16:00
Serviciul Marketing �i V�nz�ri v� pune la dispozi�ie informa�ii utile precum �i:
- adrese de contact pentru agen�iile cargo din str�in�tate, reglement�rile ��rii respective;
- informa�ii despre cursele aeriene �i �nc�rc�tur�;
- informa�ii despre reglement�rile �i tarifele TACT.
Serviciul Marketing : Telefon: 402-1-2041333; Fax: 402-1-2305028 ; SITA: OTPFTRO
e-mail:
[email protected]
Serviciul V�nz�ri : Telefon: 402-1-2041255;Fax: 402-1-2305028 ; SITA:OTPFTRO
e-mail:
[email protected]
carmen2004
11-11-2004, 09:04 PM
Sa inteleg ca cele 2 bagaje de cala nu trebuie sa fie egale?!? Daca "2 piese, av�nd suma total� a dimensiunilor (L+l+h) de maximum 273 cm (107 inches), suma dimensiunilor pentru fiecare pies� nedep�ind 158 cm (62 inches)", asta ar insemna, nu?
Shaguna
11-11-2004, 10:31 PM
Ba dimpotriva, pot fi egale. Cea de a doua conditie este pusa tocmai pentru a nu pune o valiza mica de tot si una care are dimensiunile mai mari decat cele permise ("suma dimensiunilor pentru fiecare pies� nedep�ind 158 cm")
Shrek
11-12-2004, 08:27 AM
Si totusi, daca scadem 158 cm din 273 cm, inseamna ca, in cazul in care una dintre valize are chiar 158 cm in total, a doua nu va putea avea decit 115 cm in total, nu? Noi chiar am gasit valize de 150 cm (suma tuturor laturilor). Putem avea 6 valize la fel, cu aceste dimensiuni (sintem 3)?
SorinTgM
11-12-2004, 11:35 AM
Multumim pt informatii !
Sint valabile si pt alte companii :?:
Shrek
11-12-2004, 12:41 PM
Avind in vedere ca ceea ce ne-a zis de la KLM am citit si pe forum, cred ca sint universal valabile.
Valerie
11-13-2004, 10:16 AM
eu am copiat si am postat. mai multe sfaturi nu pot sa va dau ca nu sint experta. nu fiti copii si judecati singuri. acum faceti si voi ce va taie capul dar sa va incadrati in reguli+ 2-3 kg :good:
Valerie
11-13-2004, 10:20 AM
Aaa, am uitat sa va dau preturile la colete trimise cu posta romana in USA-Canada.
Preturile sint din data de 10 noe 2004, luate de la Posta Romana sectia ,,colete externe’’.
conditii :
- 30 kg limita maxima;
-1.5 m max poate avea cea mai mare latura a coletului;
sint necesare : cutie mare de carton , coala pt impachetat cutia, scoch transparent, coletul sa nu fie inchis pt ca va fi controlat.
Preturi :
- cu avionul : 353.000 lei pe kg + 363.000 lei taxa fixa colet; ajunge in 10-15 zile;
- cu vaporul : 227.000 lei pe kg +363.000 lei taxa fixa colet; ajunge intr-o luna.
Se taxeaza la kg, orice fractie (100,200 gr) se taxeaza 1 kg.
Se pot trimite si colete mai mici si urgente care se taxeaza la 100gr la care difera pretul.
Shrek
11-13-2004, 03:17 PM
Deci nu se plateste vama pina la 30 kg? Ma refer la obiecte uzuale: carti, efecte personale.
Unde exact ai intrebat?
Valerie
11-14-2004, 03:38 PM
nu stiu daca se plateste vama, banuiesc ca daca nu declari valoarea prea mare a coletului, pina in 500 euro , nu se plateste vama. sau nu trimiti lucruri noi cu eticheta sau de aceasi tip. am intrebat exact la punctul unde se trimit colete externe. dar oricum, cred ca 11$/kg e cam mult. sora-mea a trimis prin biserica (nu stiu care, parca metodista) cu 2$ kg, fara vama. stiu ca revistele si cartile au alt regim, cu taxe mai mari. astept si eu sa scrie pe-aici careva, alte preturi, alte oportunitati, cargo ceva...
Shrek
11-14-2004, 07:20 PM
Iar am o intrebare :!: Sper sa nu par chiar ca Woody Woodpecker :!:
Daca am un bagaj de mina mai mic, sa zicem de maxim 2 kg, este singurul bagaj de mina ce-l pot lua cu mine sau mai pot avea inca unul, de max. 8 kg (ca sa nu depaseasca amindoua 10 kg)?
Duduka
11-14-2004, 07:36 PM
Daca am un bagaj de mina mai mic, sa zicem de maxim 2 kg, este singurul bagaj de mina ce-l pot lua cu mine sau mai pot avea inca unul, de max. 8 kg (ca sa nu depaseasca amindoua 10 kg)?
Daca-ti iei o poseta voluminoasa, si incap in ea cele 2 kg, esti ok; poseta nu este considerata bagaj de mana si nici nu o cantareste nimeni. Dar va trebui si din ea, si din bagajul de mana, sa scoti totul la controlul vamal.
Shrek
11-14-2004, 09:08 PM
Multumesc mult, Duduca! Era vorba de o geanta sau asa ceva, in care sa pun cele strict necesare pt. zbor, in special pentru prichindel.
Shaguna
11-14-2004, 09:30 PM
In cabina poti lua un bagaj mai usor de 10kg, o poseta, o camera video/digitala, o umbrela, o haina. Este posibil ca la imbarcarea in avion sa ti se spuna ca este prea mare un anumit bagaj, ti se cere sa il predai pentru a fi pus in cala avionului. Iti vor da un bon iar la aterizare in momentul in care iesi pe usa avionului, in culoarul de acces catre poarta de imbarcare vei gasi respectivul bagaj. La fel se procedeaza de exemplu cu carucioarele pentru copii. Nu are nimeni pretentia sa le predai ca si bagaje pentru cala cu 2-3 ore inainte de imbarcare, insa nu ti le vor lasa nici in cabina. Este posibil sa le ia totusi in cabina, insa le vor pune intr-un dulap langa clasa business.
Drum bun !
Maximus
11-15-2004, 12:44 AM
O umbrela ? Nu prea cred ... doar daca nu e una care se pliaza. Daca are varful ascutit poti sa o duci doar cu bagajele din cala din cauza masurilor aspre de securitate.
Gianina
11-15-2004, 12:52 AM
Da, se poate. Noi am avut asa la 2 persoane: 2 bagaje de mana, valize din acelea mici, speciale pentru avion, una de 8 kg, alta avea 12, geanta cu laptopul(care avea vreo 4 kg) si rucsacelul meu pe post de geanta in care mai aveam vreo 3 kg.
Gianina
Shaguna
11-15-2004, 12:55 AM
Additional free baggage items:
On all international flights the following objects may be taken free of charge as additional hand baggage: 1 coat or wrap, 1 handbag, 1 umbrella or walking stick, 1 small camera, 1 pair of binoculars, a reasonable amount of reading material, baby food for the flight and a baby 's carrycot. Disabled passengers are allowed a wheelchair in addition to their free baggage allowance, but it must be checked in.
http://cms.lufthansa.com/fly/de/en/inf/0,4976,0-0-1103941,00.html
In cele 9 drumuri dus-intors peste Atlantic pe care le-am facut din 1999 si pana acum am vazut pasageri care aveau umbrele, ba chiar si costume de haine pe umerase, invelite in folie.
Shrek
11-18-2004, 07:50 AM
Am sunat la KLM sa intreb despre bagajul de mina (cerinte specifice companiei) si mi-au spus ca un copil mic, chiar daca plateste loc, NU ARE DREPTUL la bagajul de mina de max. 10 kg!!! Cica nu ne-am putea descurca si cu copil, si cu bagajul lui!!! Ce-i maninca grija pe ei cum ne-om descurca noi pe aeroport? Oricum vrem sa luam trollere, deci usor de manevrat.
Sa risc si sa luam 3 bagaje de mina? Totusi, platim bilet pentru Andrei, deci are si loc la bagajele de mina (deasupra scaunului)!
Shrek
11-20-2004, 07:30 AM
Iar va bat la cap: dimensiunile bagajelor de mina, care sint atit de stricte, se masoara incluzind si rotile? Ca atunci apar citiva cm in plus, deci trebuie cautata o valijoara mai mica.
Shrek, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme pentru rotile respective.
Noi ne-am imbarcat la Timisoara si n-am avut nici o problema cu bagajele, e drept ca nu depaseau limitele, dar nici nu ni le-a masurat nimeni.
Ideea e sa incapa in spatiul prin care trec cu banda rulanta si cred ca niste roti n-au sa le impiedice.
In plus, suma dimensiunilor pare sa varieze de la companie la companie...sau de la angajat la angajat, noua la Timisoara ne-au zis ca suma dimensiunilor(L+l+h) nu trebuie sa depaseasca 126 cm , iar la bagaj de mana am avut voie o singura valiza de max 5 kg(plus poseta care nu e considerata bagaj, dupa cum s-a mai mentionat).
MihaiL
11-20-2004, 01:44 PM
Shrek, sa stii ca la bagaje, cei din Otopeni sunt cam scarbosi.
Au ca un fel de tarc in care iti baga valiza de mana, si daca nu intra nu te lasa sa treci cu ea. I s-a intamplat sotului meu, si a trebuit sa scoata tot din valiza si sa le ia intr-o plasa de "1 leu" ca asta e ce a avut la el care sa incapa in tarc. Ce nu a incaput, a lasat acolo. Noroc ca inca nu plecase cel care l-a insotit la aeroport si nu le-a aruncat.
Treaba cu valiza de mana e destul de stricta pentru ca trebuie sa incapa in dulapul pe care il are avionul deasupra fiecarui rand de scaune.
Eu insa alta data, cu aceeasi valiza de mana, am trecut fara probleme, dar la intoarcere stewardeza de pe nu mai stiu ce linie aeriana, m-a rugat sa o dau la cala. Asa ca, e mai bine sa va luati niste valize care sa respecte dimensiunile lor. Bineinteles ca nu sunt chiar atat de aberanti sa masoare si rotile, si intr-adevar depinde de compania cu care zburati.
Succes,
monica
Shaguna
11-20-2004, 02:04 PM
Eu am folosit ca bagaj "de mana" in cele 9 drumuri in Romania un rucsac, foarte practic pentru miscarea libera prin aeroporturi. Desi teoretic bagajul care il iei in cabina ar trebui sa fie cantarit si masurat (exista cantare speciale pentru asta, care au in plus un fel de rama metalica in care trebuie sa intre bagajul), niciodata nu mi-a cerut nimeni sa folosesc respectivul aparat.
In ceea ce priveste greutatea valizelor, uneori au depasit limita impusa de 32 kg. Nu mi-a spus nimeni nimic in primele 18 imbarcari. In septembrie 2004 insa, la predarea bagajelor pe Otopeni, daca valizele au depasit greutatea admisa (32 kg pentru cala, 10kg pentru cabina) am fost obligat sa le desfac si sa mut continutul astfel incat toate valizele sa se incadreze sub limitele respective. Am avut 4 valize mari, un rucsac si o valiza mica pentru cala. A trebuit sa lasam din lucruri parintilor, cu speranta ca ne vor fi aduse de sora mea.
Si nu am fost singurul. Toti cei care s-au imbarcat in acea zi (16 septembrie) au patit la fel.
Drum bun!
Shrek
11-20-2004, 09:10 PM
Multumesc mult pentru informatii, Monica. Vom avea cu noi pregatite si ceva pungi, dar mai solide, just in case.
Shaguna, crezi ca este posibil ca de la data respectiva sa se fi schimbat ceva regulamente si de aici toate nejunsurile? Valiza mica de care ziceai a fost considerata bagaj de mina, sau doar rucsacul? Sau rucsacul era acel bagaj aditional, "purse"-ul pe care ai voie s-o ai pe linga bagajul de mina?
Multumesc.
Simina
Shaguna
11-21-2004, 12:36 AM
Eram doi. Eu aveam rucsacul meu cu care calatoresc de obicei (este ca o valiza mica, in afara de curelele de pus in spate are roti si maner extensibil, se poate trage dupa tine pe sol) iar sotia o valiza mica. In plus am avut eu geanta cu aparatul foto digital & accesorii iar sotia poseta.
Drum bun !
Sidonia
12-12-2004, 11:57 AM
La prima intrare in SUA cum se desfasoara treaba cu bagajele ?Trebuie sa le despachetam sa le aratam toate?
Am auzit ca pe unii i-au pus sa isi dea si sosetele jos ...la vama.
Shaguna
12-12-2004, 03:43 PM
Cred ca te refereai la controlul vamal de pe primul aeroport... nu prea conteaza daca este prima intrare, sau te intorci in US dupa un concediu in Romania. :D
Procedurile sunt diferite, fiecare aeroport are propriile reguli, in functie si de modul in care este construit.
Exemple:
O'Hare International Aeroport, Chicago. Dupa ce treci de punctul de control al pasapoartelor (respectiv de agentul biroului INS) iti ridici valizele iar apoi te indrepti catre punctul de control vamal. Inainte de a ajunge acolo te intampina un agent al Departamentului Agriculturii care se va uita peste formularul completat in avion. In acest formular se trec, printre altele, tarile vizitate inainte de intrarea in US si trebuie specificat daca introduci sau nu alimente sau produse de origine animala in US. Acesta te va indruma fie direct catre iesire, fie catre punctul de control vamal. Pana acum am fost de 9 ori in Romania, de 7 ori venind direct in Chicago. De doua ori am fost lasat sa trec fara a mai trece prin controlul vamal, o singura data mi-au desfacut valizele, deoarece aveam carne si produse din carne in ele. Pe care le-am declarat, ei le-au vazut in momentul in care au scanat valizele iar apoi le-au desfacut si mi-au scos respectivele produse, fara alte urmari.
De fiecare data cand am fost in Romania mi-am adus ciocolata Poiana si guma de mestecat Orbit, am bifat pe formularul primit in avion ca am alimente (foods) iar cand m-au intrebat de ce am marcat acolo le-am spus ca am ciocolata si guma. Mi-au scanat valizele si m-au lasat sa plec.
Dulles International Airport, Washington. A existat o incurcatura in Frankfurt, iar valizele mele au fost trimise cu alt avion, la cateva ore dupa zborul cu care am ajuns eu. Insa tot am trecut prin controlul vamal, numai cu rucsacul avut in cabina avionului. La fel, dupa ce treci de controlul pasapoartelor, iti ridici valizele apoi te intrepti catre controlul vamal. Daca pe aeroportul din Chicago exista un singur astfel de punct de control vamal, pe cel din Washington exista 2. Unul mai mare pentru cei care ies din aeroport, si altul, mai mic (numai 2 aparate cu raze X) situat in culoarul care duce catre check-in area pentru cei care pleaca mai departe catre un alt oras din US. Diferenta se datoreaza contructiei aeroportului. Fiind cel mai mare aeroport din lume (ca si numar de pasageri care il tranziteaza), aerportul din Chicago are terminalul international organizat pe 2 nivele publice. La cel de jos sunt plecarile, iar deasupra sunt sosirile. In Washington plecarile si sosirile sunt pe acelasi nivel.
Detroit Metro Airport. Fiind tot in tranzit, dupa ridicarea valizelor ne-am indreptat catre check-in area, fara a mai trece prin controlul vamal. Este foarte ciudat, insa aveau un numar foarte mare de pasageri care se indreptau catre alte orase, probabil din acest motiv au ales sa treaca peste controlul vamal amanuntit. Asadar, am stat la o coada formata cam din 50 de persoane, toate impingand carucioare cu valize. Am predat valizele cu carucior cu tot, ei le-au luat de pe carucior si le-au trecut din nou prin controlul cu raze X, iar noi ne-am indreptat catre punctul de control al pasagerilor, care este similar cu cel folosit de ambasada US din Bucuresti. Fiind un zbor intern, in Chicago nu am mai sosit la terminalul international, am ridicat valizele si am iesit din aeroport fara alte controale.
Am incercat sa redau cat mai exact procedurile prin care am trecut eu pe cele 3 aeroporturi prin care am trecut. Aceasta nu inseamna ca peste tot e la fel. Mai mult chiar, fiecare aroport nu numai ca are propriile reguli, insa acestea sunt intr-o continua schimbare, in special dupa 9/11/2001.
Drum bun !
Sidonia
12-12-2004, 06:09 PM
Mersi pentru informatii.Prima noastra intrare se va face prin Minneapolis,deci o sa vedem cum o fii si pe acolo .
Crenguta
12-12-2004, 09:45 PM
pai iti povestesc eu cum e in Minneapolis ca aici si stau :D si vad ca m-a prin mandria locala...te dai jos din avion, nu completezi nici un formular chiar daca iti da stewardul ca de fapt nu e nevoie, te asezi la coada...nu mai stiu la care...dar cred ca nici nu conteaza si o iei in partea dreapta la biroul ins...unde iei un ticket cu numar ...si astepti sa junga la numaru tau. Dupa aia te mai cheama o data, cand termina sa te verifice si iesi de la INS si o iei inainte si ajungi la bagaje...mie nu mi-au desfacut nimik...vezi ca nu e asa de complcat?
Apropo voi incotro mergeti?
Duduka
12-12-2004, 10:18 PM
...te dai jos din avion, nu completezi nici un formular chiar daca iti da stewardul ca de fapt nu e nevoie, te asezi la coada...
Cum sa nu fie nevoie??? Acele formulare au o importanta foarte mare, in ultimul aeroport prin care am intrat tronau cateva semne uriase despre amenzile care se aplica pentru declaratiile vamale mincioase. Deloc de neglijat, va asigur.
Formularul se da odata cu pasaportul la ghiseu sau il colecteaza un alt functionar inainte de a ajunge la controlul pasapoartelor.
Mira-m-as ca in Minneapolis sa fie altfel.
Prin NY sau Newark pe unde am intrat eu, chiar daca te faci ca uiti de formular, ti se baga sub nas un altul pe care trebuie sa-l completezi pe loc.
Referitor la ce spune Sidonia, cu "perchezitia"corporala, aceea se aplica mai mult la iesirea din State, se pare ca descaltatul a devenit o procedura obligatorie, eu am prins-o de 3 ori dupa atentatul terorist.
La intrarea in State, prin selectie, unele persoane sunt rugate sa se indrepte spre un loc amenajat cotrobairii prin bagaje. Din observatiile mele, cred ca mai vizati sunt cei care vin din tarile arabe. Desi am cunoscut si un roman trecut prin asa ceva.
Crenguta
12-13-2004, 12:03 AM
Duduca...ma crezi sau nu asta e...si eu l-am completat...dar cand am ajuns la ghiseu mi-a luat formularu si mi-a zis ca nu trebuia sa completez nimik. Nu stiu de ce e asa de crezut cateodata ca ce spun altii poate fi adeavarat...au mai fost cazuri gen ssn, permis de conducere...S-ar putea ca tu sa vorbesti de un alt formular, care ni l-au dat de-abia dupa ce ne-am ridicat bagajele si in acela declaram cati bani avem etc...dar formularele care le distribuie in avion nu trebuiau completate...adevaru e ca nici nu te incadrai in vreo categorie...adica nici resident nu erai inca, dar nici non-resident :)In orice caz, cred ca fiecare din noi se descurca si singur in toate aceste situatii...informatia face doar sa intelegem mai usor procesu.
Shaguna
12-13-2004, 01:24 AM
Hehe...
Hai sa te lamuresc. In avion ti se da un formular alb, completat de toata lumea, si care este un fel de declaratie vamala. Pe langa acesta, pasagerii (exceptie facand cetatenii americani sau rezidentii permanenti) mai completeaza inca un formular colorat (ultima oara era verde) care va ramane la ofiterul INS. Atunci cand personalul de zbor distribuie acele formulare, explica pasagerilor cine anume trebuie sa completeze respectivul formular. Mai mult chiar, ii si intreaba pe pasageri individual daca au viza de intrare in US sau sunt rezidenti permanenti sau cetateni. Poate a existat o neintelegere intre voi si personalul insotitor, din moment ce ati completat formularul gresit.
In orice caz, aceste formulare se gasesc si in aeroport, s-a optat pentru completarea lor in avion pentru a scurta timpul de asteptare la punctul de trecere al frontierei. In plus, acolo nu prea ai pe cine sa intrebi cum se completeaza, in schimb in avion poti intreba personalul navigant.
Numai bine !
Sidonia
12-13-2004, 06:30 PM
Apropo voi incotro mergeti?[/quote]
Noi mergem in Phoenix ,la dorinta sotului meu care vrea cadura cat se poate .Mie mi-ar fii placut Seattle ,dar ,nu aveam un sprijin prea solid acolo pentru inceput,asa ca pornim spre Phoenix in ianuarie .
Treaba cu descaltatu' o stiu de la cetateni romani care au calcat pragul Canadei si al Americii ,asa ca nu e valabila numai la arabi cum a spus si Duduca .M-a cam socat ideea ca trebuie sa ma descalt ca sa ma primeasca in America ,dar probabil este doar unul dintre socurile ce vor urma . :bad:
Shrek
12-19-2004, 05:19 AM
Nici noua nu ni s-au controlat bagajele, absolut deloc si am completat in avion doar formularul care trebuia.
Nu mai fiti asa speriosi, nu-i dracu' chiar asa de negru!
Drum bun si zbor placut (ca la 17 ore, cit am avut noi...)!
Simina
SorinTgM
02-04-2005, 01:40 PM
Ce tip de bagaje ati folosit ?
Eu vad prin magazine un fel de genti asa cubice din material cam subtirel cu 2 roti si un fel de miner ce se lungeste dar se inchid cu fermoare . Le-am masurat si se incadreaza dar bulendrele dinauntru nu prea sint in siguranta . Trebe luat ceva cu inchizatori sigure gen valiza din material mai dur ? Pe aerop se ambaleaza in ceva folie protectoare ?
Virag
02-04-2005, 01:49 PM
Sorin,
la aceleasi dimensiuni exista bagaje de calatorie dintr-un material tare, fibra de carbon parca. Bineinteles, pretul este pe masura. Exista insa si alte marci, nu numai Samsonite.
Daca dai prin Bucuresti, da o raita pe la magazinul Unirea (undeva la etaj, dar vezi ca e mall, si sa te inarmezi cu multa rabdare...), acolo unde iti faci radiografiile la CMDT, daca iti faci analizele la CMU. Asa vei reusi sa-ti faci o imagine.
Miki03
02-04-2005, 01:49 PM
Haide, ma Sorine... :D parca au zis oamenii ca se ambaleaza in folie, la cerere...
Cat despre valize...oricum ti le fac varza aia, pe aeroport, ramai si fara rotite si fara manere...asta e! Noi le-am pus lacatzele la fermoare, cand am venit aici. Mi se pare totusi desteapta faza cu papornitzele de rafie-sunt practice, incapatoare, si nu te doare inima prea tare de ele...
Sidonia
02-04-2005, 04:12 PM
Noi am cumparat niste sacose uriase cu 300.000 lei care au si tinut de banii aia.In aeroport insa le-am impachetat in folie si am platit 120.000 pe bagaj,iar daca vrei si mai sigur le impachetezi dublu si costa dublu.
Bagajele care ne-au fost aduse acasa a doua zi aveau in interior un tichet prin care eram informati ca au fost verificate.Probleme insa nu am avut. :good:
Shrek
02-04-2005, 05:21 PM
Adica ati primit bagajele acasa... desfacute?!?!?
Noua doar ni le-au trecut pe banda de control, pe la "raze" si asta a fost tot. Acasa de abia ne-am chinuit sa "desfoliem" atitea valize.
Oricum, merita sa le infoliati, penttru ca rezista mai bine asa. Si noi am gasit minere sau rotite sparte la unele valize, cu toata folia lor. Dar macar nu s-au desfacut sau mai rau.
Gianina
02-04-2005, 06:41 PM
Sfatul meu pentru cei care urmeaza sa plece e sa-si ia genti mari nu valize pentru ca se depoziteaza mai usor.(Eu n-am ascultat si acum imi pare rau)
Noi ne-am chinuit mult pana am gasit loc de depozitat valizele, avem si la vecinii(prieteni) care au garaj. Asa ca, gentile sunt mai usor de depozitat ca bagi una in alta si gata, ocupa un loc nu 6.
Gianina
Sidonia
02-04-2005, 07:24 PM
Da ,bagajele au fost desfacute dar nu de fata cu noi.Altfel cum explici prezeta cartonului in interiorul bagajelor in care scria ca au fost check si daca avem complain de facut sa sunam la nr...,in afara de asta au cautat si in bagajul de mana daca avem alimente mai ales carne sau fructe.
Noi am avut 2 valize mari si 4 sacose.Cine are 4 sau 6 valize mari o sa fie incomodat de acestea asa cum spune si Geanina. :floare:
Carmen76510
02-04-2005, 09:10 PM
Sidonia, dar cum adica ti le-au adus acasa? Nu le-ati ridicat personal pe aeroport??? Nu de alta, dar e tentata procedura :D ,daca ai si casa :mrgreen:, daca nu.... :?
Shaguna
02-04-2005, 09:34 PM
Le primesti acasa numai daca nu ajung cu acelasi avion cu care mergi tu. Fie ca pierzi avionul iar bagajele merg cu avionul initial, fie se inampla uneori sa fie incarcate in alt avion.
Drum bun !
Sidonia
02-05-2005, 12:07 AM
Nu au ajuns cu noi odata,ci au ajuns a doua zi ,astfel ca ni le-au adus acasa... :dans:
Are dreptate Shaguna.
MihaiL
02-06-2005, 11:28 PM
Si eu va sfatuiesc sa va luati tot niste genti usoare. Valizele sunt grele ele insele, asa ca nu merita.
Eu am gasit prin JP niste genti chinezesti babane, nu chiar rafie, dar o panza subtire. E nasol ca nu au roti, dar mi-am cumparat un carut si intra 2 pe un carut. Dupa cateva drumuri pana in Romania incep sa se rupa, se ciupesc, dar la 10$ cat am dat pe ele, si-au scos banii.
Oricum inainte de a pleca din tara, pentru prima data spre JP, mi-am luat si eu o valiza frumoasa. Nu am facut decat 2 drumuri cu ea, si pe langa faptul ca are 6kg, a si inceput sa se dezmembreze.
Asa ca nu va jenati si luati genti usoare, chiar daca mai putin aspectuoase. Trebuie sa puteti cara cat mai mult si apoi, goale sa ocupe loc cat mai mic.
Monica
Valerie
02-07-2005, 07:29 PM
deci voi spuneti ca merg genti subtiri, eu am cumparat un material mai grosut sa fac eu genti dar sora-mea spune ca nu accepta genti mai ciudate. daca tin cont de dimensiuni? nu ca n-am bani sa iau si samsonite dar vreau sa cintareasca cit mai putin sa-mi pun eu mai multe lucruri...
cred ca alea chinezesti nu tin la cit le busesc ei si risti sa ti se imprastie lucrurile prin cine stie ce aeroport.
MihaiL
02-07-2005, 11:44 PM
Valerie, sigur ca tin cont de dimensiuni.
Probabil ca depind aceste dimensiuni si de compania cu care mergi.
Totusi cred ca diferente prea mari intre diversele linii aeriene nu sunt.
Ca sa iti faci o idee, sambata plec din Tokyo spre NY, cu American Airlines.
Am voie sa iau 2 bagaje a cate 32 KG si dimensiuni 157 cm (suma tuturor laturilor, lungime, latime, adancime) si inca un bagaj de mana de 18KG cu suma laturilor 114 cm.
Cel mai bine e sa cumperi din oras gentile, ca ei le intaresc pe la cusaturi, si oricum la un drum pana in USA rezista sigur si cele chinezesti. La mine au rezistat si mai multe drumuri. Dar stii tu vorba aia, cat dai atat face. Avantajul cu gentile astea de panza este ca sunt usoare si nu mai cantaresc si ele. Daca vrei sa fii sigura ca nu ti se imprastie prin aeroporturi, le invelesti in folie pe Otopeni, desi dupa mine, nu cred ca merita. Oricum stai linistita ca nu iti umbla nimeni in bagaje, si oricum ce ai mai de valoare iei in bagajul de mana. La inceput pusesem si eu lacatele la valize, acum nu imi mai bat capul.
Succes.
HoneyBunny
03-07-2005, 12:09 PM
Am si eu o intrebare poate suna stupid :
cum stie compania unde sa duca pachetul acasa in cazul in care iti pierde bagajul ? completezi un formular unde specifici unde stai ?
multumesc :)
Shaguna
03-07-2005, 05:06 PM
Am si eu o intrebare poate suna stupid :
cum stie compania unde sa duca pachetul acasa in cazul in care iti pierde bagajul ? completezi un formular unde specifici unde stai ?
multumesc :)
In cazul in care iti este ratacit bagajul, trebuie sa mergi in aeroport la un birou special, unde completezi o plangere. Vei trece acolo adresa unde vrei sa iti fie aduse valizele si numarul de telefon unde poti fi contactat.
In afara de asta, atunci cand predai valizele in aeroport, sunt tiparite niste autocolante care se ataseaza valizelor si pe care se trec numele tau, destinatia si numarul zborului. Iar tu primesti "cotorul" acestor autocolante, in felul acesta facand dovada ca respectivele bagaje iti apartin.
Drum bun !
HoneyBunny
03-07-2005, 07:09 PM
Multumesc ! :)
chestia cu autocolantele am mai vazut-o,dar stiam ca acolo nu e adresa motiv pentru care imi faceam si eu griji :)
In privinta etichetei ,cea de la valiza mea e cat o cutie de chibrituri , abea imi incape numele acolo :) numele orasului de destinatie nici o sansa :)
Shaguna
03-07-2005, 08:19 PM
Atunci cand predai valizele in aerport poti lua de pe tejghea de sus niste etichete care se prind cu snur elastic de manerul valizei, etichete pe care iti poti scrie numele si adresa.
Drum bun !
SorinTgM
03-16-2005, 02:51 PM
Intrebare - daca pe aeroport vamesii vor sa elimine ceva de prin bagaj ( tigari, palinca :lol: ,...) se vor confisca sau le pot da parintilor sale duca inapoi ? Sau bag 10 parai la nenea ca sa inchida ochii ?
Alta - banii pe care declari ca ii ai cu tine se apuca sa ti-i numere careva ?
Despre tigari si palinca nu discut , nu am fost in postura, oricum ar fii poti sa ai probleme si la intrarea in America asa ca nu stiu daca merita. In ultimele luni am calatorit o gramada in US si de vreo 3 ori am fost selectati de calculator sa ne faca control amanuntit si nu trec peste asta(odata era sa pierdem avionul din cauza asta,dar nu au stat la discutii); in plus nu stiu daca ei or sa recunoasca mirosul de palinca :o
Despre banii, niciodata nu ne-au numarat banii, insa nu cred ca e indicat sa iei prea multi banii la tine...se mai si fura/pierd, mai ales daca nu ai legaturi foarte bune si mai si dormi pe un fotoliu pe undeva...(m-am intalnit o data cu cineva intr-un aeroport si imi povestea cum s-a trezit strigat la megafon sa se prezinte sa isi rdice pasaportul: cu ocazia asta a aflat ca fusese jefuit si ii aruncasera pasaportul, NOROCUL LUI).
Poate eu sunt prea prevazatoare, sunt sigura ca altii nu au avut probleme, cred ca depinde foarte mult de norocul fiecaruia.
Bafta!
Pietricica
03-16-2005, 09:51 PM
Pentru ca SorinTgM a mentionat "tigari", acestea au vreun regim special? Intreb pentru ca prietenii nostri ne-au rugat sa le aducem 5 cartoane cu tigari.
Ana
cal_user
03-17-2005, 07:55 AM
Prietenii stiu ca limita e de un cartus (one carton, 200 cigarettes), dar va cer sa le aduceti cinci...
Nu prea are sens sa aduceti palinca, din moment ce aici se importa echivalentul produs in Ungaria, Croatia sau Cehia (slivovitz=plum brandy). Daca aduceti, e de preferat sa fie industrial imbuteliata (limita 1 l). Categoric nu are nici un sens sa va puneti in penibila situatie sa dati explicatii despre cirnati, caltabosi si alte produse animale - carantina fitosanitara se aplica riguros la sosirile din Europa, in special de cind cu boala vacii nebune. Daca aveti in bagaje asa ceva, o inspectie suplimentara foarte probabil se va face, or asta inseamna timp pierdut si o intrare mai putin agreabila.
SorinTgM
03-17-2005, 01:06 PM
In concluzie se confisca sau pot sa le trimit inapoi ?
SorinTgM
03-17-2005, 01:11 PM
Sa nu iau cu mine niste palinca ??? Pai daca ai gusta din jinarsul care se produce la mine ti-ai schimba parerea... Si doi la mina - ce sa-mi aminteasca mai bine de Ardeal daca nu un paharel de jinars de cazan ? :lol:
Virag
03-17-2005, 01:13 PM
Si eu sunt de parere ca slibovitza nu e totuna cu palinca sau jinarsu', desi nu-s fan.
Da' cred ca se poate cumva capsa un dop si fara sa fie cumparat din comertz. Cum, mai exact, astept si eu sugestii.
cal_user
03-18-2005, 07:40 AM
Se poate, cum sa nu se poata. De pilda in PET-uri de Dorna sau Kinley. Nu le puneti in bagajul de mina, mai bine intre haine in bagajele mari.
cal_user
03-18-2005, 08:02 AM
Pentru SorinTgM: la intrarea in Otopeni important e sa nu ai nimic interzis de comaniile aviatice (inflamabil, coroziv, radioactiv, exploziv, biologic periculos). Nu cred ca palinca se incadreaza in aceste categorii. Sau la Tg. Mures se face mai altfel?
Virag
03-18-2005, 08:10 AM
Pentru SorinTgM: la intrarea in Otopeni important e sa nu ai nimic interzis de comaniile aviatice (inflamabil, coroziv, radioactiv, exploziv, biologic periculos). Nu cred ca palinca se incadreaza in aceste categorii. Sau la Tg. Mures se face mai altfel?
Pe langa ca "arde" gatlejul, tin minte ca odata am aprins frumusel un foc de tabara cu palnica aflata in glaja din dotare :)
Shaguna
03-18-2005, 05:51 PM
O fi ea tare, insa nu este material inflamabil. O sa vezi acolo in sala de asteptare o lista cu ce nu e voie sa ai in valize. De fiecare data cand am mers in Romania m-am intors cu vin si/sau rachiu. O singura data mi-au facut vamesii romani probleme, pe aeroportul din Timisoara. Mi-au spus ca americanii nu ma lasa sa intru cu mai mult de 2l de alcool. Iar cum eu aveam 8l de rachiu si 2l de vin, mi-a spus ca din cei 120$ cash care ii aveam in portofel, ii ajunge hartia de 20$.
In Chicago se poate cumpara vin romanesc. Pana acum cativa ani se gasea si rachiu (tuica, palinca, horinca, slibovita, samd, fiecare numeste respectiva licoare in felul sau), insa "la negru", adus de catre pilotii si personalul de zbor Tarom. Se vindea cu 20$ litrul. Dar de cand au intrerupt zborurile transatlantice, s-a terminat cu mica afacere de contrabanda. In schimb, dupa cum ziceam, au inceput de cativa ani sa importe vinuri romanesti. Sunt cateva companii care fac asta, unele din Chicago, altele din NY sau Detroit. Ca idee, preturile variaza intre 5.99$ si 9.99$ (Lacrima lui Ovidiu din 1998). Se gasesc mai multe feluri de vin: Tamaioasa, Feteasca, Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay, Muscat Otonel, Busuiaca de Bohotin, Grasa de Cotnari, la preturi cuprinse intre cele doua de mai sus. Sunt produse de mai multe podgorii: Murfatlar, Jidvei, Dealul Mare, Fetesti, Cotnari.
Mai mult chiar, se importa si berea Ursus. Aproape 2$ la distribuitor, 4-5$ la barurile romanesti sau la biresica.
Sorine poti sa iei 2 litri fara probleme
nu are nime' treaba cu tine, merge
si mai mult dar asta la a doua intrare
in state ;) eu am avut 2 litri de rachiu de
cazan in bagajul de mina si a fost OK.
Cristi
brucar
06-14-2005, 10:25 AM
E pe undeva data vreo lista cu ce trebuie sa luam la noi cand plecam pentru prima data in USA?
cal_user
06-14-2005, 10:57 AM
Dragos, cred ca intrebarea ar trebui sa fie pe invers - ce anume NU pot lua cu mine (marfuri neacceptate de catre transportatori si/sau de catre autoritatile americane)? De pilda, nu ai voie sa transporti Clorox (deoarece e periculos). Da' nu cred ca aveai de gind sa cari cu tine detergenti.
iasomia
06-14-2005, 02:41 PM
:)
eu chiar ma intrebam daca sa pun in bagaj un pic de detergent, cat sa am pentru 1-2 saptamani, pana aflu de unde pot cumpara ...
acum m-am lamurit.
numai bine tuturor!
Cretzoo2017
06-14-2005, 07:43 PM
In concluzie se confisca sau pot sa le trimit inapoi ?
Pana la urma nu s-a clarificat acest aspect,de care sunt si eu foarte curios. Ce imi face vamesul? Mi l-e confisca sau le pot da inapoi la parinti si prieteni??
Cat despre tigari am mai auzit o versiune de la o prietena de familie care tot face ture Romania SUA si invers: 2 cartuse desfacute prin bagaje si 2 cartuse nedesfacute in bagajul de mana si nu apatit niciodata absolut nimic. Obiectii??? A patit cineva ceva? A mai facut cineva asa??? :nustiu:
iasomia
06-14-2005, 10:54 PM
Simina,
Deocamdata stiu doar ca plec in NY, ma asteapta cineva in aeroport, dar nu am inca unde sa locuiesc. Mai caut. Mai cauta si cunostinta mea. La ei nu pot sta pentru ca au deja o familie cu ei. Sunt optimista oricum. Ma gandisem doar ca e bine sa-mi pun din toate cate putin, ca sa am ce-mi trebuie la inceput, ca in orice casa. Astea sunt femeile...
Delia.
Shrek
06-14-2005, 11:02 PM
Ok, Iasomia, imi pare rau de nesiguranta cu care vei pornila drum. Dar daca (Doamne fereste) vei sta la inceput la vreun motel, oricum nu-ti vor trebuie de toate cele de prin csa, ca n-o sa te asezi acolo ca acasa, pentru doar citeva zile...
:floare:
Simina
Virag
06-14-2005, 11:05 PM
Iasomia, incearca aici:
http://www.extendedstayamerica.com/
Eu am avut noroc, n-amavut nevoie...
SorinTgM
06-15-2005, 05:16 AM
Cretzoo nu stiu decit ca nu mi s-au deschis deloc bagajele pe Otopeni, putem sa bag mai multe tigari, etc .
Nu cred ca s-a confiscat ceva ever, lumea cam stie ce are voie sa duca, ti se spune si cind iei bilet .
Imagos
07-17-2005, 11:04 AM
Hm, am inteles ca s-au micsorat cantitatile cu care ai voie sa pleci din tara :( . Noi plecam pe 15 septembrie cu Air France si se pare ca avem voie sa ducem 44kg (32kg valize+12kg la bagajul de mina) . Are cineva idee de trimis optim pachete din tara spre Los Angeles?
Shaguna
07-17-2005, 03:55 PM
De unde ai inteles asta ?
Intr-adevar, acestea sunt limitele, insa ai voie DOUA valize pentru cala (32 kg fiecare) de persoana.
Drum bun !
Virag
07-17-2005, 07:44 PM
De chestia asta m-am izbit si eu cand cautam bilete. Se pare ca Air France are niste bilete mai ieftine, in schimb EI pun conditia ca bagajele sa fie doar 32 kg la cala. Cu alte cuvinte este ceva care numai la Air France se intalneste. Asa ca ar fi mai bine sa va mai ganditi. O alta chestie interesanta la Air France, totusi, ar fi faptul ca si pentru copiii mici este ingaduit un bagaj, nu mai stiu ce greutate maxima ar avea.
Shrek
07-17-2005, 07:47 PM
Cit de mici copiii? Ca si pt. Deiu noi am avut dreptul la 2 bagaje de cala a cite 32 kg, plus unul de mina de 10 kg, plus rucsacelul lui. Si avea doar 4 ani. Da, dar la KLM.
Simina
Sidonia
07-17-2005, 08:13 PM
Cit de mici copiii? Ca si pt. Deiu noi am avut dreptul la 2 bagaje de cala a cite 32 kg, plus unul de mina de 10 kg, plus rucsacelul lui. Si avea doar 4 ani. Da, dar la KLM.
Simina
...si noi am avut dreptul la bagaj intreg pentru cea mare de 4 ani insa pentru copilasul sub 2 ani nu am avut dreptul la nici un bagaj,dar, nici loc in avion nu a avut, iar biletul a costat cu aprox. 85% mai putin.
Ovidiu_B
07-22-2005, 02:30 PM
Air France accepta bagaje in cala avionului in greutate totala de 64 kg (2 valize x 32 kg) si un bagaj de mana de maxim 10 kg. Prin urmare supozitiile pe care le-ati facut in mesajele anterioare sunt eronate.
"Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta"
Ciresica
08-04-2005, 04:15 PM
Salutare tuturor!
Din cele auzite de la cei care au mai fost in state, se pare ca pe aeroport nu poti cara bagajele cu ajutorul unui carut de acolo decat daca ai suma de 3$-fise!De unde sa procuram in Romania fise? La banca am intrebat si nu au. Pentru noi este o problema deoarece vor fi 4pers(4*64bagaje in cala; 4*10 bagaje de mana).Se pare ca in momentul in care iti iei bagajele nu ai unde sa schimbi fise! Astept un raspuns de la cineva care s-a lovit de problema aceasta!
Multumiri din suflet celor care dau sfaturi pe acest forum! Fara voi multe lucruri nu au fi iesit cum trebuie!
Pe curand!
Shaguna
08-04-2005, 04:22 PM
Am trecut pana acum prin mai multe aeroporturi din US: 2 in Chicago (O'Hare si Midway), Denver, Cleveland, Detroit, Washington. In niciunul din aceste aeroporturi nu a fost necesar sa platesc pentru folosirea carucioarelor pentru bagaje. De platit am platit numai pe Otopeni, in decembrie 1999, insa de atunci am mai fost de 7 ori in Romania si au scos taxa pentru carucioare.
Drum bun!
Am platit noi in JFK - 3 dolari, dar au fost hartii, nu monezi. Intr-adevar si noi ne-am uitat putin ciudat cand a fost nevoie sa platim caruciorul, dar dupa aceea oricum ne-au mirat multe altele aici, asa ca pe asta am uitat-o repede :P
Shrek
08-04-2005, 06:10 PM
Nici noi nu am platit utilizarea carucioarelor pe LAX, la fel nici altii sositi pe acelasi aeroport...
Simina
Virag
08-04-2005, 10:10 PM
Si in aeroportul San Francisco merge cu 3$. Culmea, sunt bune si cardurile, asa ca daca aveti asa ceva, ar trebui sa fie bune si acolo.
O alternativa ar fi ca cei care va asteapta sa vina cu fisele.
Mai complicat ar fi sa scoateti banii din ATM, apoi sa cautati pe cineva care sa vi-i schimbe in fise sau bancnote de 1$ etc, dureaza o groaza de timp si nu prea e economicos.
Shrek
08-04-2005, 11:24 PM
Oricum cei care-i asteapta nu au cum sa intre in partea aceea de aeroport... Si atunci, sa care ei singuri atita amar de bagaje???
O solutie ar fi schimbarea in fise pe aeroportul de escala.
Drum bun si zbor placut!
Simina
Virag
08-04-2005, 11:55 PM
Nu-nu, e vorba de carucioarele pentru exterior, parcare etc.
Shrek
08-05-2005, 01:48 AM
Eu am vazut un singur tip de carucioare pt. bagaje si pe alea le-am si folosit. Dar ele se luau dinauntru, deci cu mult inainte sa ajungem la iesire si la cei care ne asteptau...
Simina
Ciresica
08-05-2005, 01:56 PM
Multumesc frumos tuturor pentru raspunsurile rapide! Intre timp am reusit sa facem rost de fise in valoare de 2.5& de la cunoscuti. Speram sa obtinem si restul. Problema e la noi in interior afara ne asteapta cei la care mergem.
Sa auzim de bine! :P
Ciresica
08-05-2005, 01:58 PM
Corectez: 2.5$ si nu 2.5& ! Scuze!
HoneyBunny
08-07-2005, 03:48 AM
Pe ce aeroport mergi? noi am fost in state in Dallas si in Cinncinatti si nu ma platit pe nici unul pentru carucior, si asta a fost acum trei saptamani.
De platit am platit insa la Otopeni, dar nu pentru ca ar fi costat caruciorul ci pentru ca am ramas singura ls un moment dat si un nene a venit repede si pana sa zic eu ceva a si pus bagajele pe carucior si fugea cu ele spre check-in, a fost 100 de mii distractia.
Iar in privinta disputei cu AirFrance noi cu ei am venit si am avut voie la 2x32 + 10, insa tanti de la agentia de turism ne-a spus cu totul altceva, ca la cel de mana am avea voie doar cu 5kg, iar la cala nu stia, zicea ceva de 22, apoi s-a razgandit, tot felul de aberatii.. era o planta, bagajul de mana nici nu ni l-a cantarit nimeni nicaieri, idea e sa nu arate suspicios de mare sau suspicios de greu.
Ciresica
08-09-2005, 04:12 PM
Salutare tuturor!
Vom ateriza in Philadelphia si vom calatori cu AirFrance unde avem voie cu bagaje 2x32 + 10 , escala la Paris. Cei drept, am auzit de acea taxa pentru carucior de la doua persoane care au aterizat in New York. Vom vedea pana la urma cum va fi. Deocamdata nu stim ce sa lasam acasa si ce sa punem in bagaje...Grea alegere!
Pe curand!
Liviut
08-10-2005, 05:01 AM
Pentru Ciresica
Pe Philadelphia International Airport http://www.phl.org/ situatia e cam asa:
"Luggage carts are available throughout the Airport to assist passengers with their baggage for a fee of $3.00, which can be paid for with credit cards. These carts are free to arriving international passengers in the U.S. Customs area of Terminal A-West."
Din cate imi aduc aminte carucioarele erau legate si a trebuit sa introduc trei bancnote de cate 1 dolar.
peronela
08-31-2005, 09:11 PM
daca gatiti pune-tiva tacimuri si oale astea costa un pic mai mult . la inceput tie greu sa cheltui dolari cistigati in romania, haine numai pt un sezon , noi am venit vara si hainele de iarna nu le-am folosit aproape de loc., am cumparat altele (ca erau "on sale") . aduceti lucruri care sinteti legati sufleteste de ele (chiar si un capot sau pantaloni aia uriti cu care stai prin casa ) au impact asupra starii sufletesti cind ti se face dor de casa , cel putin mie parca mi se parea mai putin strain totul cind dadeam cu ochii de ceva familiar . vocabular englez roman ; ginditi-va ca mai puteti lua din ele cind mai veniti in tara in vizita , cind mergi (de aici in rom.) duci tot felul de prostii de aici si cind vii nu prea ai ce pune in bagaje ca le-ai dat pe toate le-ai vindut sau le-ai facut cadou. daca e interesant mai putem discuta , dati un bip :lol: :salut:
Cld Nsc
09-07-2005, 12:24 AM
Auzisem eu ca astia de la Air FRance sunt renumiti ca ratacesc bagajele, dar sincer, nu ma asteptam sa mi se intample tocmai mie. Din pacate s-a intamplat, in sensul ca desi am aterizat pe LAX joi 1 septembrie, nici pana in ziua de azi nu au reusit sa ne gaseasca una din valize. Ma gandeam ca si daca nu ajunge odata cu noi, o sa ajunga a doua sau a treia zi, dar astia imi pun rabdarea la incercare rau de tot. Bineinteles ca am o gramada de lucruri importante in valiza aia, in special niste medicamente, si mi-e ciuda ca am dat atatia bani pe ele ca sa mi le piarda astia acum.
Plus o placa de captura de vreo 300 de dolari, plus o gramada de alte chestii pe care nu le-am pus degeaba in valiza respectiva, ci pentru ca imi trebuiau aici!
Astia de la Air France ne-au trimis prin fax un formular pentru inventar, dar isi iau masuri de siguranta si spun ca daca totusi nu se gaseste, trebuie sa prezint chitante pentru toate obiectele care spun eu ca se aflau acolo, ca sa pot primi despagubiri.
Totusi eu nu inteleg un lucru: cand am descoperit ca bagajul nostru nu a venit, tipa de la aeroport avea o lista cu bagajele care ramasesera in Paris si bagajul nostru era pe lista respectiva. Deci, cum se poate sa dispara dintr-o data, de parca s-ar fi evaporat? Asta nu pot sa inteleg si e extraordinar de frustrant!
Dar asta e ....
corneliaa
11-24-2005, 09:56 AM
Stie cineva de unde se pot cumpara sau confectiona sacose de rafie de dimensiuni mari , bune pentru avion?
Intreb asta deoarece ne-am hotarat sa le folosim din 3 motive, nu atarna la kg ca valizele, sunt rezistente si am fost sfatuiti de oameni cu experienta in asemena lucruri sa le folosim cu incredere.
Avem un geamantan destul de sofisticat pe care o sa-l folosim dar restul de 3 bagaje le-am vrea simple cum am spus. La noi nu se gasesc decat de dimensiune mica.
Merci! :floare:
Mutual
11-24-2005, 01:55 PM
In orice talcioc sau piata de vechituri unde sint basarabeni (rusi) poti gasi.
Se gaseau in en-gros Europa si la chinezi.
Trebuie sa ai grija ca s-a modificat greutatea admisa la luggage la 50 lbs., 23 de kg.
Succes!
Virag
11-24-2005, 02:16 PM
Macar vezi sa invelesti bine sacosa in plastic, la noi sacosa a fost unicul bagaj care a ajuns bucati (si reimpachetat cu grija de catre personalul responsabil cu bagajele) in sala de asteptare din San Francisco.
furiosu
06-19-2006, 12:24 PM
Am cumparat astazi biletele de avion la Air France cu destinatia Sacrameto pt 29 august ,si pot sa va spun sigur conditiile despre bagaje: pentru cala suma dimensiunilor(L ,l, h) nu trebuie sa depaseasca 158 cm si 23kg iar pt bagajul de mina suma( L,l, h) nu tb sa dep .115cm si 10kg.( 2 bagaje de pers la cala).Informatia este pt. Air France luata de la KLM ,Fiind valabila la ambele companii!
Am facut rezervare la Malev si, uitandu-ma pe site-ul lor, am vazut ca limita bagajului la cala este de 20 kg, iar bagajul de mana 10kg (http://www.malev.hu/bp/eng/I%5FCUSTOMERBAGGAGE%5FENG/). Nu se spune nicaieri ca ar fi vorba de 2 bagaje la cala.
E posibil asa?! Mi se pare foarte putin.
hai ca tot eu imi dau si raspunsul :)
6. What are the maximum dimensions and weight limits for checked baggage?
The baggage allowance in Mal�v Sky Club class is 30 kg, and in Economy 20 kg. Our flights to the United States and Canada are exceptions to this rule: here the Piece Concept based on number of items of baggage is valid. Adults and children aged over two years travelling business class may check two items of baggage, each one with a maximum combined dimension of 158 cm i.e. the sum of the width, height and length of the piece of baggage may not exceed 158 cm. In Economy class the allowance is two items of baggage with combined dimensions (width, height and length) of both pieces not exceeding 273 cm. (Within this the combined dimension of individual items of baggage may not exceed 158 cm.) Children under the age of two years (infants) are allowed one item of baggage with a combined dimension of not more than 115 cm (irrespective of travel class). No single item of checked baggage may weigh more than 32 kg. An excess weight charge is levied on any baggage over the allowance. This surcharge depends on the destination.
furiosu
08-10-2006, 08:40 AM
Posibila modificare la regimul bagajelor de mana pe aeroportul din Hethrow ca urmare a dejucarii unui atentat de catre politia londoneza.Se pare ca vor fi interzise bagajele de mana ,tel. mobile,leptop-uri tuturor companiilor aeriene care fol. acest aeroport.
Asa am auzit la radio chiar acum 1/2 de ora.
Sa speram ca e o masura temporara.
codrin
08-10-2006, 08:59 AM
Vom ateriza in Philadelphia si vom calatori cu AirFrance unde avem voie cu bagaje 2x32 + 10 , escala la Paris.
Trai si o viata, aici am avut voie doar cu un singur bagaj/persoana de 23 de kg plus cel de mina 5 sau 6 kg. Asa e pt Australia indiferent de companie.
Shrek
08-10-2006, 04:36 PM
S-a schimbat si la Air France. Nu mai e voie decit cu 23 kg x 2 de persoana la cala si un bagaj de 10 kg la cabina, plus o geanta/poseta/top de poala. Cam atit...
nanpito
08-11-2006, 02:28 PM
Posibila modificare la regimul bagajelor de mana pe aeroportul din Hethrow ca urmare a dejucarii unui atentat de catre politia londoneza.Se pare ca vor fi interzise bagajele de mana ,tel. mobile,leptop-uri tuturor companiilor aeriene care fol. acest aeroport.
toata ziu ieri pe cnn dumai despre asta a fost, cu atentatele dejucate. s-ar parea ca de acum sunt interzise in bagajele de mana pasta de dinti, sampoanele, lotiunile, in general orice cosmetice la tub, lichide, pasta si asa mai departe. se recomanda ca bagajul de mana sa fie cat mai mic, pentru a se evita complicatiile.
Justinia
08-11-2006, 04:21 PM
Pentru cursele transatlantice ai voie numai cu actele si medicamentele, acolo unde e cazul. Nici poseta, nici apa, suc, lapte etc etc ...decat actele . Restul bagajelor, la cala!
Pitic
08-11-2006, 07:57 PM
Imi vine sa va intreb: chiar e serios??
Eu in momentul asta cintaresc valizele, zburam inapoi spre Portland, cu Lufthansa, si sint cam in cumpana...
Ceva sursa oficiala...?
Shrek
08-11-2006, 08:35 PM
Cel mai sigur e sa suni direct la linia aeriana (nu la agentie) si sa intrebi. Ei sigur trebuie sa stie.
Drum bun! Va asteptam cu bine inapoi!
De obicei o companie aeriana care se respecta are website-ul ei unde gasesti toate detaliile cu privire la bagaje, dimensiunea, greutatea, etc.
Bafta!
Shrek
08-11-2006, 11:03 PM
Daca nu au net la indemina, ci doar telefon... doar nu au plecat inca din Romania.
Piti, mult succes cu bagajele! Sa puneti poze muuuuulte!
Pitic
08-11-2006, 11:29 PM
Da, asa ma gindeam si eu, sa pun poze muuuulte, dar o sa trebuiasca sa le pun pe webshots, ca aici nu este loc.Precis o sa fotografiez (numai sa ma lase cu aparatul in avion), stai linistita (ha!)
O sa mergem cu bagajele mai "aerisite"...in caz ca trebuiesc "rearanjate" sa nu ne fie greu.
Doar sa nu trebuiasca sa lasam ceva pe-acolo...
Am netul la indemina, citeva ore inca de-acu incolo, dar e deja 12 noaptea si mai trebuie sa si dorm, asa ca nu o sa mai apuc sa intru pe internet decit ...cel mai devreme peste vreo 5-6 zile (ca o sa-l reinstalez din nou in America imediat ce ajung acolo...dureaza doar pina vin baietii cu modemul)
elisa_ch
08-22-2006, 01:56 AM
Adresez o intrebare celor care au calatorit mai mult cu avionul spre Romania. Am o prietena care pleaca in Romania pe 4 septembrie cu British. Avand in vedere incidentul produs recent, cel cu teroristii, nu are voie cu bagaje de mana. In acest caz o sa isi puna camera de filmat, aparatul foto si ce mai are electronice in bagajul de cala. Vrea sa stie daca exista un vreun tip de insurance numai pentru bagaje, in caz ca acestea vor fi pierdute ( a avut o experienta precedenta, in care a ramas fara o valiza...practic nu a mai vazut-o niciodata)...sau ce alta modalitate ar fi pentru a primi o despagubire.
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Elisa
natalie
08-22-2006, 10:02 AM
da,elisa,exista.Am avut si eu un coleg de munca care a mers cu cei de la British si i-au dat 500$ pt. un bagaj(pierdut).Valoarea lui era de cateva mii..........De aceea ne-am interesat si stiu sigur ca exista posibilitatea sa faci asigurare speciala pt. fiecare bagaj..........dar costa,parca vreo 200 $,nu mai stiu sigur.Cel mai bine suna la ei si intreaba-i,e in functie de declaratia pe care o faci(ce ai in bagaj).De posibil,este posibil.
cal_user
08-22-2006, 10:17 AM
Voi ati vazut cum trintesc bagajele skycaps, cei de la TSA sau hamalii de la incarcarea in cala? Eu nu as pune de pilda laptopul la cala. Mai degraba l-as trimite cu FedEx sau UPS cu asigurare. Camerele foto/video sint mai rezistente, dar si aici poti risca sa fie furate (TSA cere si acum sa lasi bagajele deschise).
Pitic
08-22-2006, 07:33 PM
Voi ati vazut cum trintesc bagajele skycaps, cei de la TSA sau hamalii de la incarcarea in cala? Eu nu as pune de pilda laptopul la cala. Mai degraba l-as trimite cu FedEx sau UPS cu asigurare. Camerele foto/video sint mai rezistente, dar si aici poti risca sa fie furate (TSA cere si acum sa lasi bagajele deschise).
este adevarat, le arunca de la distanta si nu le pasa prea mult de ele, noi cind am ajuns la Budapesa si am vazut cum arata valizele ... nu am fost prea incintati. E drept, nu erau ceva de foarte mare rezistenta, insa 2 din ele se crapasera pe la colturi de puteam sa vad ce era in ele, o alta era julita.
Am avut noroc ca nu pusesem maruntisuri inauntru, ca probabil ar fi iesit o parte prin la crapaturi...
nanpito
08-23-2006, 01:59 PM
daca bagajul este deteriorat vizibil, adica rupt, sfasiat, poti cere despagubiri, spui ca ai dat o gramada de bani pe geanta respectiva, negociezi putin cu ei, si-ti scoti banii pe bagaje.
Mie mi-au facut praf bagajele de cala, cred ca le-au dat drumul direct pe pista, zburat cu Lufthansa 31.05.2006, sa fi cerut oare despagubiri, hmmmm!
Pitic
08-24-2006, 07:22 PM
si noi tot cu Lufthansa am zburat...
or fi poate ei mai neatenti decit alte companii ?...
Deci crede-ma fermoarele erau rupte si numai cu o forta apreciabila ai fi reusit, erau destul de solide, un lucru stiu sigur sunt bune de aruncat la gunoi si am dat ceva bani pe ele, asta este le trec la capitolul pierderi!
Ma refeream la geamantane.
1.A auzit cineva daca, avand calitatea de imigrant poti lua o cantitate mai mare de bagaje?
American Airlines nu are reprezentanta in Romania iar de pe siteul lor nu pot afla.
2.Daca pana la Londra se zboara cu BA, regulile carei linii aeriene, in privinta cantitatii de bagaje se respecta? Ale BA sau AA (biletele sunt AA).
bittersweet
02-02-2007, 04:10 PM
dupa cate stiu eu, daca ai un bilet, si nu doua separate, adica BritishA si AmericanA sunt "mana-n mana" ca sa zic asa , chiar daca BA te duce doar in europa , conditiile pt bagajele tale vor fi cele pt zborul transatlantic.
daca tu ai luat bilet de capul tau, ceea ce nu cred ca e cazul, adica ai cumparat un zbor la londra, de unde ti-ai luat bagajul de pe banda si ai fugit la imbarcarea pt AA, atunci intr-adevar conditiile pt BA vor fi pt zbor european, deci diferite fata de AA.
in concluzie, zborul cel lung primeaza.
la fel , daca ai extrabagaj , ti-l cantaresc o singura data , la prima imbarcare , si te taxeaza pt el doar atunci, in conformitate cu preturile pt cursa transatlantica, adica nu va fi un tarif pana la londra si altul pana la destinatia finala.
Adresez o intrebare celor care au calatorit mai mult cu avionul spre Romania. Am o prietena care pleaca in Romania pe 4 septembrie cu British. Avand in vedere incidentul produs recent, cel cu teroristii, nu are voie cu bagaje de mana. In acest caz o sa isi puna camera de filmat, aparatul foto si ce mai are electronice in bagajul de cala. Vrea sa stie daca exista un vreun tip de insurance numai pentru bagaje, in caz ca acestea vor fi pierdute ( a avut o experienta precedenta, in care a ramas fara o valiza...practic nu a mai vazut-o niciodata)...sau ce alta modalitate ar fi pentru a primi o despagubire.
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Elisa
De ce a fost pusa aceasta intrebare? M-am uitat pe site-ul AA.com si ai voie cu doua bagaje de 23 kg si un carry-on (18 kg incluzind alte obiecte precum un laptop).
bittersweet
02-02-2007, 04:18 PM
ma indoiesc ca avem statut special. majoritatea companiilor permit 2 bagaje de 23 de kg plus pe cel de mana.pt restul exista cargo, altfel nu s-ar mai povesti :).
deci asta e, ne descurcam cu putem .inca nu m-am lamurit ce e mai convenabil, cargo sau extrabagaj.eu oricum cred ca voi opta pt a2a varianta , numai si numai dupa ce-mi voi da bagajutele la impachetat in folii de plastic. m-am saturat si eu de roti rupte si alte crapaturi .
Shrek
02-02-2007, 06:03 PM
Pai e bine 2x23 kg. Pentru Australia, de exemplu, se accepta doar 1x20 kg de persoana. Indiferent daca esti turist sau imigrant.
La Malev limita a ramas 2 x 32kg.
Jordache
02-02-2007, 07:11 PM
Referitor la bagaje, sunt unele mici diferente in functie de companie.
Pentru zborurile transatlantice se permit 2x23kg /persoana, in cala, la toate companiile.
La bagajele de mana, cele pe care le poti lua in avion, apar unele diferente in privinta volumului si a greutatii.
Jordache
02-02-2007, 07:19 PM
De exemplu la British Airways bagajul de mana consta din:
- o geanta 56cm x 45cm x 25cm si de greutate...atat de grea cat sa o poti ridica singur in cuseta de sus;
- o geanta tip laptop, servieta etc. ce poate incapea la picioare.
Verificati "numai la compania" cu care veti traversa oceanul, cerintele pentru bagajul de mana.
Jordache
02-02-2007, 07:21 PM
Si ca un sfat personal...nu va incarcati cu lucruri pe care le puteti cumpara din state.
Avand in vedere ca nu puteti folosi electronicile si electricile din Romania nu va raman de carat decat obiectele de imbracat, dormit , baie etc.
Si astea se gasesc in state la preturi mai mici si daca mai prindeti si reduceri...
Spor ca carat!
Misoti
06-15-2007, 08:19 PM
Am o intrebare legata de bagaje, pe traseul USA- RO daca se pierde vreun bagaj sau ajunge cu intarziere iti este trimis in Ro la adresa pe care o treci pe bagaj sau te instiinteaza si trebuie sa te duci sa-l ridici de la aeroport?
Aici in US l-am primit acasa dar in Ro ma intreb cum este mai ales daca locuiesti in alta localitate decat cea unde se afla aeroportul.
Misoti
adi_cio
06-15-2007, 08:27 PM
Am o intrebare legata de bagaje, pe traseul USA- RO daca se pierde vreun bagaj sau ajunge cu intarziere iti este trimis in Ro la adresa pe care o treci pe bagaj sau te instiinteaza si trebuie sa te duci sa-l ridici de la aeroport?
Aici in US l-am primit acasa dar in Ro ma intreb cum este mai ales daca locuiesti in alta localitate decat cea unde se afla aeroportul.
Misoti
Da, il primesti acasa. Am un prieten care sta intr-o zona mai indepartata de orase. Cei de la Air France i-au pierdut bagajul. Peste 2 zile l-a primit acasa.
Si asta nu s-a intamplat doar o data :D.
catalinvacaru
10-30-2007, 07:57 PM
Stie cineva daca pe LOT exista restrictie de a lua laptopul si aparatul foto in bagajul de mana ? Nu m-as risca sa se "evaporeze" din bagajul de cala sau sa ajunga bucati.
Aramis
10-30-2007, 11:46 PM
Stie cineva daca pe LOT exista restrictie de a lua laptopul si aparatul foto in bagajul de mana ? Nu m-as risca sa se "evaporeze" din bagajul de cala sau sa ajunga bucati.
bagajele la LOT sunt admise după cum urmează:
- 2 x 23 kg bagaje de cală fără taxe. greutatea poate să crească p�nă la 2 x 32, dar se plăteşte $25/bagaj pentru depăşirea greutăţii (cei $25 se plătesc pentru OTP-WAW). dimensiunea maximă (H+W+L) 158 cm. am�ndouă �nsumate 273 cm. dar la dimensiunile astea nu se prea uită nimeni.
- 1 bagaj de cabină, regulamentar 6 kg., dar se admite p�nă la 10 kg. de regulă. eu am avut 15 kg. la bagajul de cabină, la călătorie transatlantică, şi nici nu mi-au c�ntărit geanta. dimensiune (H+W+L) 125 cm. (55x45x25).
- orice bagaj suplimentar, maxim 25 kg. bucata, 130 Euro.
�n plus nu sunt considerate bagaje de cabină (şi pot fi luate suplimentar) laptopul, camera video, camera foto, binoclu.
�n călătoria de care vă spuneam mai sus eu am avut un bagaj de 28 kg. (maxim admis 25 kg.), geanta cu laptopul şi alte accesorii (2 harduri de 3,5" �n rack-uri, cabluri, diverse) de 15 kg., camera video (cameră semi-profesională destul de mare, geanta are 40x25x25) plus două camere foto �n borsetele lor şi un trepied foto simplu. iar cei cu care am zburat erau foarte stricţi (JAL pentru cei care ştiu)
asta este specificat �n regulamentul LOT.
Brianna
12-04-2007, 09:49 PM
Hop si noi la noul capitol.....pe care am inceput sa-l citesc si sa adun informatii pretioase.
Am si eu o intrebare pt fam. cu bebelusi:poti avea o geanta separata pt. bebelus in afara de cea regulamentara(bagajul de 8 kg)?
tmuresan
12-04-2007, 11:27 PM
Cel mai bine ar fi sa suni la compania cu care vei zbura. Cam toate au aceleasi reguli in acest sens. Parerea mea e ca puteti duce 2 bagaje de 7-8 kg plus o gentuta pentru copil. Nu as pune atatea ca sa nu car atata. Daca duci una de 7-8 kg pt adulti si una cu cele ale copilului (care de fiecare data se dovedeste mai mare decat cea pt adulti, nu?), vei fi in regula. Inca ceva, sa aveti ceva marunti la voi ca in America se platesc carucioarele pentru carat bagaje...e cam 3 dolari. Veti avea nevoie de unul cand va veti culege bagajele.
Iti recomand sa iei si caruciorul de bebelus cu tine si sa il pastrezi pana ajungi la tunelul de intrare in avion. Acolo iti vor pune o eticheta pe el si il coboara in cala avionului, dupa care il vei primi inapoi cand te dai jos la escala. Acolo iti va fi mult mai usor sa te misti si sa te muti de la un avion la altul. Ajunsi la al doilea avion, faceti la fel si il veti primi inapoi chiar cand iesiti din avion.
Mai uita-te pe-aici: http://www.thereareplaces.com/infgdes/Luggage/infglugg.htm
Bafta!!!
Aramis
12-04-2007, 11:49 PM
poate va este de folos: http://www.tsa.gov/travelers/airtravel/children/index.shtm. din ce stiu eu, copii neplatitori de bilet nu au dreptul la bagaj. o sa revin cu mai multe informatii deseara (si pentru catalin, legat de hrana bebelusului).
Aramis
12-05-2007, 12:00 AM
nu stiu pe ce aeroporturi a umblat tmuresan, dar pe cel din chicago (si peste tot in lume unde am zburat eu, europa, asia, japonia), carucioarele pentru bagaje sunt puse la dispozitie gratuit de catre aeroport, atat pentru cei care vin cat si pentru cei care pleaca. e adevarat ca sunt angajatii aeroportului de la serviciul de adunare a caruciarelor de prin parcari care incearca sa mai faca un banut de la cei care pleaca sau vin, incercand sa ii ajute la caratul bagajelor, dar nu este obligatoriu sa apelezi la ei.
in chicago cel putin, pe carucioarele de bagaje scrie ca acestea sunt puse la dispozitie gratuit, si cei care cer bani pentru carucioare vor fi pusi in custodia politiei (sau cam asa ceva, nu retin exact).
si noua cand am plecat din bucuresti au incercat sa ne sufle ceva bani. l-a trimis pe junior dupa 4 carucioare si imediat s-au infiintat aceia, crezand ca e rost de un ciubuc. le-am spus ca nu am nevoie de serviciile lor, asa ca au facut niste mutre lungi, au facut stanga-mprejur si s-au dus. cu carucioare cu tot desigur. pe care le-am adus noi singuri apoi.
josephine
12-05-2007, 12:16 AM
pe jfk/ ny se plateste caruciorul, daca nu ma-nsel chiar $3.
Brianna
12-05-2007, 06:14 AM
poate va este de folos: http://www.tsa.gov/travelers/airtravel/children/index.shtm. din ce stiu eu, copii neplatitori de bilet nu au dreptul la bagaj. o sa revin cu mai multe informatii deseara (si pentru catalin, legat de hrana bebelusului).
Multumesc tuturor pentru ajutor.Am fost la agentii si pentru fetita(are 9 luni,va avea sub un an cand plecam)trebuie sa platim 10% din valoarea unui bilet pentru adult.
Astept si eu informatiile legate de hrana bebelusului,ca aici am mari intrebari,sa car sau nu mancare pt ea:confused:(noi mancam Milupa),am vazut pe Ebay ca se gaseste si in state .
Aramis
12-05-2007, 01:02 PM
Multumesc tuturor pentru ajutor.Am fost la agentii si pentru fetita(are 9 luni,va avea sub un an cand plecam)trebuie sa platim 10% din valoarea unui bilet pentru adult.
Astept si eu informatiile legate de hrana bebelusului,ca aici am mari intrebari,sa car sau nu mancare pt ea:confused:(noi mancam Milupa),am vazut pe Ebay ca se gaseste si in state .
din pacate nu va pot da inca nici o informatie, inca nu m-am intalnit cu fratele-meu. probabil ca o sa fie doar in weekend.
referitor la hrana pentru bebelus, discutia era referitor la cea pentru drum. inteleg ca tu te referi la cea pentru aici. in privinta acesteia eu nu mi-as face nici un fel de problema.
tmuresan
12-05-2007, 04:10 PM
nu stiu pe ce aeroporturi a umblat tmuresan, dar pe cel din chicago (si peste tot in lume unde am zburat eu, europa, asia, japonia), carucioarele pentru bagaje sunt puse la dispozitie gratuit de catre aeroport.
Da, trebuie sa tin cont ca poate tu esti unul din romanii descurcareti care scoate carucioare gratuite si din piatra. Am fost in O'Hare acum 3 saptamani si STIU CUM E! Si e asa de ani de zile! Oricum nu cred ca asta e problema majora a Briannei.
tmuresan
12-05-2007, 04:20 PM
Pentru Brianna poate ca va fi gratuit ca e zbor international, pentru cele interne SIGUR se plateste. Insa din nou, cred ca o sa aiba 2-3 dolari la ei.
Brianna
12-05-2007, 08:16 PM
din pacate nu va pot da inca nici o informatie, inca nu m-am intalnit cu fratele-meu. probabil ca o sa fie doar in weekend.
referitor la hrana pentru bebelus, discutia era referitor la cea pentru drum. inteleg ca tu te referi la cea pentru aici. in privinta acesteia eu nu mi-as face nici un fel de problema.
Ma refeream la mancare in general,eu ma gandeam sa-mi fac un stoc mare de lapte si cereale pt bebe insa vazand ca se gaseste pe ebay am renuntat la idee.Ma intereseaza si la ce pot lua pe drum,ma gandesc ca termos cu apa fiarta nu am voie dar cred ca pungi incepute de cereale pt copii voi putea.Eu am intrebat si de bagaj si am primit raspuns(mersi tuturor) ca doar pana la bucuresti am avut 2 genti pt bebe si numai una mica pt noi:D:D
Va pup si va zic noapte buna Romania ,o zi buna America:good:
catalinvacaru
12-05-2007, 08:39 PM
Am citit si eu pe site-ul OTP si uite acest link. Deoarece controlul se face in Otopeni, se respecta reglementarile UE in vigoare.
http://www.otp-airport.ro/www/images/sticons/anunt%20pax%20lichide.pdf
Eu unul voi lua cu mine in bagajul de mana scutece, o crema de fundulet, 2 biberoane din care unul plin cu lapte si o punga cu cereale. Daca vor avea obiectii asupra vreunui obiect, renunt la el si cu asta basta.
Virag
12-05-2007, 08:41 PM
Pe aeroportul din Newark se plateste $3 pentru caruciorul de bagaje, posibil si cu cardul de credit.
Exista si capitolul pentru "descurcareti, desi nu cred ca are rost sa te zgarcesti la trei dolari cand esti doldora de bagaje: uita-te in jur, poate gasesti un carucior tocmai abandonat de altcineva care a terminat de dus bagajele. Eu unul probabil ca am facut cuiva o bucurie afara la iesirea auto.
Shrek
12-05-2007, 08:42 PM
Pe LAX nu se plateste folosirea carucioarelor aeroportului.
Aramis
12-05-2007, 11:02 PM
Ma refeream la mancare in general,eu ma gandeam sa-mi fac un stoc mare de lapte si cereale pt bebe insa vazand ca se gaseste pe ebay am renuntat la idee.Ma intereseaza si la ce pot lua pe drum,ma gandesc ca termos cu apa fiarta nu am voie dar cred ca pungi incepute de cereale pt copii voi putea.Eu am intrebat si de bagaj si am primit raspuns(mersi tuturor) ca doar pana la bucuresti am avut 2 genti pt bebe si numai una mica pt noi:D:D
Va pup si va zic noapte buna Romania ,o zi buna America:good:
apa fiarta (mai bine zis fierbinte) poti cere de la personalul de cabina. in ccea ce priveste regulile de pe aeroport, chiar daca sunt cele ale UE, eu tind sa cred ca ele au fost adoptate dupa TSA. dar asa cum am promis o sa revin cu amanunte probabil pe luni, dupa ce discut cu fratele meu (acesta a calatorit din Ro in SUA cu un bebe, cam mare e adevarat)
danut29
05-06-2008, 04:51 PM
cate kg. ai voie s aiei cu tine ? cei d ela agentie ne'au spus 25 kg de persoana ins aam vb cu cineva din state si a zis ca 50 de persoana adica cate 2 geamnatne de persoana ..asa e?
o s amai sun si la companie s aintreb..
danut29
05-06-2008, 05:09 PM
am sunat la companie si mi'a spus 23 de kile de persoana? :confused: atat de putin? amicul meu din state a zis ca nu e adev .caci el stie ca fiecare are voie cu 2 geamantane adica 50 kg de persoana..
danut29
05-06-2008, 05:33 PM
m-am uitat pe site de la lufthansa
http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/ro/info_and_services/baggage?l=en&nodeid=1769603&cid=1000347
si acolo este tabel unde scrie clar cate 2 pieces a cate 23 kg de persoana e voie..apoi iar am sunat la companie dar aia habar nu avea cei cu ea..a zis daca asa scrie pe site asa e ;
m-am uitat pe site de la lufthansa
http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/ro/info_and_services/baggage?l=en&nodeid=1769603&cid=1000347
si acolo este tabel unde scrie clar cate 2 pieces a cate 23 kg de persoana e voie..apoi iar am sunat la companie dar aia habar nu avea cei cu ea..a zis daca asa scrie pe site asa e ;
Acum 2 saptamani am venit in RO cu Lufthansa, e adevarat ai voie doar 23 kg x 2 valize / persoana. Daca depasesti platesti. Am platit 100$ pentru 2 valize (50$ / valiza) pentru ca am avut 30kg/valiza. Poti avea mai mult de 23 kg, dar asa usor iti iau banii.
Aramis
05-07-2008, 07:08 AM
reglementările internaţionale �n materie permit 2x23 kg la cală incluse �n costul biletului plus 10 kg bagaj de cabină. pentru restul se plăteşte. depinde cum te "place" funcţionara/ul de la checking. noi am depăşit at�t greutatea la bagajul de cală căt şi la cabină, dar nu am plătit nimic. depinde de compania aeriană pe care o foloseşti.
Sidonia
05-07-2008, 08:21 AM
Cu British Airways ai voie o valiza de 23kg si una de 32 kg de persoana, pana in noimbrie 2008.
reglementările internaţionale �n materie permit 2x23 kg la cală incluse �n costul biletului plus 10 kg bagaj de cabină. pentru restul se plăteşte. depinde cum te "place" funcţionara/ul de la checking. noi am depăşit at�t greutatea la bagajul de cală căt şi la cabină, dar nu am plătit nimic. depinde de compania aeriană pe care o foloseşti.
Depinde si cat depasesti.
Noi am avut toate bagajele peste 23kg. Doua au fost de 25 kg si nu am platit nimic, dar pentru bagajele 30 kg era prea frumos sa nu platit. Oricum ne asteptam sa platim, dar nu stiam exact cat este de bagaj.
tatiana1980
05-26-2008, 07:58 PM
cine stie pt bebe cu cate genti e voie si ce dimenisiuni, greutate tb sa aiba? la agentie ne-au zis doar 23kg/adult si 8kg in geanta de mana.
Shrek
05-26-2008, 08:00 PM
Daca nu are bilet cu loc, atunci nu e voie decit cu o geanta mica, de luat in avion (intrebati la linia aeriana exact cit de mare). Daca are bilet cu loc, are voie cu exact aceleasi bagaje ca si adultii.
Drum bun!
deer3212
02-05-2009, 05:28 PM
Oameni buni....
depinde ce compania aviatica cu care mergeti....fiecare cu regulile lor....
EX: daca te hotarasti sa mergi cu compania x te uiti frummos la ei pe site si vezi ce zic, ca s-ar putea sa fie diferit de compania y.....
doare nu credeti ca da statul (oricare ar fi el) lege care sa fie greutatea maxima admisa....e copilaresc....serios.....
fiecare isi stabileste ca regula interna de functionare......
....nu trebuie sa ma credeti pe cuvant.....va rog sa nu luati de bun decat informatii de pe site-ul firmei respective.
Jhonny
02-20-2009, 03:21 PM
strictul necesar
valeriu
03-23-2009, 10:20 PM
A calatorit cineva cu Czech Airlines si apoi cu Delta pina in USA ?
Daca ai un bagaj de cala mai mare de 158cm cit zic ei , cit se plateste daca ai unul de177cm.
Va multumesc pentru ajutor
:confused:
http://www.expedia.com/daily/flights/airline-fees.asp
vBulletin® v3.8.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.